Stupid Young Heart

Stupid Young Heart MtMF20

De film
Voor mbo-studenten en 4 vmbo-leerlingen hebben we Stupid Young Heart geselecteerd voor MtMF20. Het is een hedendaags en meeslepend drama over tieners in een arbeiderswijk van Helsinki, tegen de achtergrond van het opkomende rechtsextremisme in Finland. De jonge en onbezonnen tiener Lenni is verliefd op de populaire Kiira. Kiira raakt onverwacht zwanger. De tieners zien zich geconfronteerd met de problemen rond het aanstaande ouderschap.

Zonder veel hulp van hun alleenstaande moeders, moeten ze het zelf zien te rooien. Op zoek naar een rolmodel raakt Lenni bevriend met Janne, lid van een extreem-rechtse groepering. Terwijl hij worstelt met zijn identiteit en de stress die de zwangerschap met zich meebrengt, raakt Lenni langzaam maar zeker in de ban van zijn nieuwe, foute vrienden.

Het verdiepingsprogramma
In het verdiepingsprogramma staat de vraag centraal: Hoe ga je als jongere om met uitdagingen en tegenslagen in je leven als je geen stabiele thuisbasis hebt om op terug te vallen? Welke invloed kan je keuze voor een bepaald rolmodel dan hebben?

 

Voorstellingen

Woensdag 18 en donderdag 19 maart 2020 in EYE Amsterdam.

Maandag 23 t/m donderdag 26 maart 2020 in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

Reserveren
Vul het aanmeldformulier in voor Amsterdam of Den Haag.

Heb je vragen?
Bel via 020 280 7612 of stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl

Kosten
Film en verdieping; €5,00 per leerling. Movies that Matter accepteert CJP-kaart.