Stupid Young Heart

Stupid Young Heart MtMF20

De film
Voor vo vanaf leerjaar 4 en mbo-studenten hebben we Stupid Young Heart geselecteerd voor MtMF21. Het is een hedendaags en meeslepend drama over tieners in een arbeiderswijk van Helsinki, tegen de achtergrond van het opkomende rechtsextremisme in Finland. De jonge en onbezonnen tiener Lenni is verliefd op de populaire Kiira. Kiira raakt onverwacht zwanger. De tieners zien zich geconfronteerd met de problemen rond het aanstaande ouderschap.

Zonder veel hulp van hun alleenstaande moeders, moeten ze het zelf zien te rooien. Op zoek naar een rolmodel raakt Lenni bevriend met Janne, lid van een extreem-rechtse groepering. Terwijl hij worstelt met zijn identiteit en de stress die de zwangerschap met zich meebrengt, raakt Lenni langzaam maar zeker in de ban van zijn nieuwe, foute vrienden.

Het verdiepingsprogramma
In het verdiepingsprogramma staat de vraag centraal: Hoe ga je als jongere om met uitdagingen en tegenslagen in je leven als je geen stabiele thuisbasis hebt om op terug te vallen? Welke invloed kan je keuze voor een bepaald rolmodel dan hebben?

Lesmateriaal
Het lesmateriaal bij deze film vind je op de filmpagina.

 

Voorstellingen

Movies that Matter Festival

Het Movies that Matter Festival 2021 vindt plaats op 17 en 18 maart in EYE Amsterdam, en van 22 tot en met 25 maart in Den Haag.

Reserveren
Wil je reserveren voor dit programma?Vul dit formulier in.

Kosten
Profiteer van de vroegboekkorting! Reserveer vóór 15 oktober en betaal €4,50 per leerling

Na 15 oktober:
Film en verdieping; €5,00 per leerling.

Movies that Matter accepteert CJP-kaart.  

Landelijke vertoningen

Woon je niet in de buurt van Amsterdam of Den Haag?  Wij organiseren ook vertoningen op andere locaties gedurende het hele schooljaar!

Reserveren kan via dit formulier.  
Wil je graag meer weten of wil je advies op maat? Klik hier voor meer informatie. Neem contact met ons op via 020-2807612 of mail met educatie@moviesthatmatter.nl.