Un Sac de Billes

Un Sac de Billes MtMF20

“Het is een enorm leerzaam project; vooraf, tijdens en ook na de film leren de leerlingen veel, maar leren wij de leerlingen ook beter kennen”. - vmbo docent Zaanlands Lyceum

De film

In de spannende speelfilm Un Sac de Billes volgen we de 11-jarige Joseph uit Parijs. Hij leidt een gelukkig leven en heeft een goede band met zijn ouders en grote broers. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en is Joseph genoodzaakt te vluchten, omdat het voor hem als Joodse jongen niet meer veilig is. Samen met zijn oudere broer verlaat hij zijn thuisstad en de rest van het gezin in de hoop een veiliger deel van Frankrijk te bereiken. Deze bijzondere avonturenfilm over de Tweede Wereldoorlog is te bezoeken voor scholieren uit de onderbouw.

De voorbereiding
Om de impact van onze programma's te vergroten en leerlingen nog beter voor te bereiden op hun komst naar het festival, maakten we bij deze film een online leerpad.
Een bijzonder onderdeel hiervan is het contact met de gastspreker, Herman Polak, die zelf de oorlog heeft overleefd. De leerlingen zien eerst een korte film waarin hij vertelt hoe hij tijdens de oorlog, als klein jongetje, moest onderduiken op 18 verschillende adressen vanwege zijn Joodse afkomst. Leerlingen bedenken vragen voor Herman Polak, om tijdens de vertoning aan hem te stellen en sturen deze van tevoren (online) naar ons in. De leerlingen vinden het bijzonder en indrukwekkend om iemand te ontmoeten die de oorlog heeft overleefd.
 
De film werd tijdens het Movies that Matter Festival 2019 door de leerlingen gewaardeerd met een 9,2. Het verdiepingsprogramma met een 8,6.

Voorstellingen

Er is nog plek bij de voorstelling in EYE Amsterdam op donderdag 19 maart.

De voorstellingen in Den Haag zijn volgeboekt.

Reserveren
Neem contact met ons op via 020 280 7612 of stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl

Kosten
Film en verdieping; €5,00 per leerling. Movies that Matter accepteert CJP-kaart.

Lesmateriaal

Bekijk alvast het online leerpad dat leerlingen voorafgaand aan de film maken.

Al onze leerpaden zijn gratis te gebruiken, nadat je als docent eenmalig kosteloos een account hebt aangemaakt.