Vechtmeisje

Vechtmeisje MtMF20

De film
Deze Nederlandstalige film over het ‘vechtmeisje’ Bo hebben we geselecteerd voor leerjaar 1 & 2 van het praktijkonderwijs. Als haar ouders in een vechtscheiding verwikkeld raken, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. De twaalfjarige blijkt een natuurtalent en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Maar door de scheiding van haar ouders is ze afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet in dit drama leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Het verdiepingsprogramma
De vragen die in het verdiepingsprogramma aan de orde komen zijn: Wat doe je als je je geen raad meer weet met je emoties? Hoe ga je om met je emoties en hoe houd je de controle als het je eigenlijk allemaal te veel is?

Lesmateriaal
Het lesmateriaal bij deze film vind je op de filmpagina.

Voorstellingen

Movies that Matter Festival

Het Movies that Matter Festival 2021 vindt plaats op 17 en 18 maart in EYE Amsterdam, en van 22 tot en met 25 maart in Den Haag.

Reserveren
Wil je reserveren voor dit programma? Vul dit formulier in. 

Kosten
Profiteer van de vroegboekkorting! Reserveer vóór 15 oktober en betaal €4,50 per leerling

Na 15 oktober:
Film en verdieping; €5,00 per leerling.

Movies that Matter accepteert CJP-kaart.

Landelijke vertoningen

Woon je niet in de buurt van Amsterdam of Den Haag?  Wij organiseren ook vertoningen op andere locaties gedurende het hele schooljaar!

Reserveren kan via dit formulier.  
Wil je graag meer weten of wil je advies op maat? Klik hier voor meer informatie. Neem contact met ons op via 020-2807612 of mail met educatie@moviesthatmatter.nl.