Watani my Homeland

Watani my Homeland

Deze film vertonen we voor bovenbouw vmbo en mbo. In deze adembenemende en aangrijpende documentaire Watani my homeland volgen we een gezin dat leeft in oorlogsgebied; in de frontlinie van de oorlog in Syrië tussen de door burgers verlaten huizen. De vader is commandant van het Vrije Syrische leger. ...

Watani my Homeland MtMF20

De film
Deze film vertonen we voor bovenbouw vmbo en mbo. In deze adembenemende en aangrijpende documentaire Watani my Homeland volgen we een gezin dat leeft in oorlogsgebied; in de frontlinie van de oorlog in Syrië tussen de door burgers verlaten huizen. De vader is commandant van het Vrije Syrische leger. De moeder en de kinderen vluchten uiteindelijk om een veilig bestaan in Duitsland op te bouwen. Deze pakkende film visualiseert het effect op het leven van mensen in oorlogsgebied en hoe zij hun vrijheid daarna ervaren.

Het verdiepingsprogramma
In het interactieve verdiepingsprogramma dat we samen met het Rode Kruis hebben ontwikkeld, worden de keuzes van dit gezin aan de hand van stellingen ter discussie gesteld, worden mensenrechten besproken en leren studenten de regels (Humanitair Oorlogsrecht) die er gelden in oorlogstijd.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal bij deze film vind je op de filmpagina.

Voorstellingen

Het Movies that Matter Festival 2021 vindt plaats op 17 en 18 maart in EYE Amsterdam, van 22 t/m 31 maart landelijk en van 19 tot en met 22 april in Den Haag.

Reserveren
Reserveren voor Amsterdam en Den Haag kan via dit formulier. Voor een vertoning in een andere regio kun je contact met ons opnemen. 

Kosten
Profiteer van de vroegboekkorting! Reserveer vóór 1 december en betaal €4,50 per leerling

Na 1 december:
Film en verdieping; €5,00 per leerling.

Movies that Matter accepteert CJP-kaart.