Watani my Homeland

Watani my Homeland

Deze film vertonen we voor bovenbouw vmbo en mbo. In deze adembenemende en aangrijpende documentaire Watani my homeland volgen we een gezin dat leeft in oorlogsgebied; in de frontlinie van de oorlog in Syrië tussen de door burgers verlaten huizen. De vader is commandant van het Vrije Syrische leger. ...

Watani my Homeland MtMF20

De film
Deze film vertonen we voor bovenbouw vmbo en mbo. In deze adembenemende en aangrijpende documentaire Watani my Homeland volgen we een gezin dat leeft in oorlogsgebied; in de frontlinie van de oorlog in Syrië tussen de door burgers verlaten huizen. De vader is commandant van het Vrije Syrische leger. De moeder en de kinderen vluchten uiteindelijk om een veilig bestaan in Duitsland op te bouwen. Deze pakkende film visualiseert het effect op het leven van mensen in oorlogsgebied en hoe zij hun vrijheid daarna ervaren.

Het verdiepingsprogramma
In het interactieve verdiepingsprogramma dat we samen met het Rode Kruis hebben ontwikkeld, worden de keuzes van dit gezin aan de hand van stellingen ter discussie gesteld, worden mensenrechten besproken en leren studenten de regels (Humanitair Oorlogsrecht) die er gelden in oorlogstijd.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal bij deze film vind je op de filmpagina.

Voorstellingen

Er is nog plek bij de voorstelling in EYE Amsterdam op vrijdag 19 maart.

Er is nog plek bij de voorstellingen in Den Haag op maandag 23 maart en donderdag 26 maart.

Reserveren
Neem contact met ons op via 020 280 7612 of stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl

Kosten
Film en verdieping; €5,00 per leerling. Movies that Matter accepteert CJP-kaart.