The True Cost

David-Jan Bronsgeest

Verenigde Staten 2015, 92 min.

Documentaire

Gesproken taal: Bengali (Bangla), Creools, Engels, Hindi

Ondertiteling: Engels

Wie betaalt de werkelijke prijs van onze kleding?
In onze welvarende samenleving is het helemaal niet gek om een paar keer per maand een nieuw truitje aan te schaffen. Maar hoeveel weten we over de industrie die schuilgaat achter onze goedkope mode? The True Cost legt de vinger op de zere plek en toont onverhuld hoe schaamteloos de kledingindustrie en haar consumenten zijn geworden.

Synopsis


Waar het vroeger de norm was voor modezaken om viermaal per jaar, bij het veranderen van de seizoenen, een nieuwe collectie te presenteren, komen er nu in de grote modeketens wekelijks nieuwe collecties bij. De consument shopt er vrolijk op los. Door het enorme aanbod is de concurrentie moordend, en zijn kleren dus prima betaalbaar.


Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de productieketen achter al die mooie kleding? Van de glamoureuze catwalks tot de donkere sloppenwijken van Bangladesh belicht deze onthullende documentaire de verschillende kanten van de modebranche en toont ons hoezeer mens en milieu overal ter wereld lijden onder onze consumptiedrift.

Ook zien we hoe toonaangevende influentials als modeontwerpster Stella McCartney, activiste Livia Firth en wetenschapper Vandana Shiva zich inzetten voor een eerlijkere, meer milieuvriendelijke manier van kledingproductie, zonder daarbij de uniciteit en charme van mode uit het
oog te verliezen.Credits

Officiële website: http://www.truecostmovie.com

Productie:

Life Is My Movie Entertainment

info@lifeismymovie.com

+1 8884939045

www.lifeismymovie.com

World sales:

The Film Sales Company

contact@filmsalescorp.com

+12124815020

www.filmsalescorp.com

Deze film bestellen

Uw bestelling
Er zijn nog geen films in uw bestelling.
Thema's
arbeidsrechten, vakbeweging
handel, eerlijke handel en globalisering
Geschikt voor
mbo - niveau 1 & 2
Aansluitende vakken
Levensbeschouwing
Maatschappijleer
Verzorging
Aardrijkskunde
Burgerschap - politiek-juridisch
Burgerschap - economisch