Krigen

Tobias Lindholm

Denemarken 2015, 115 min.

Fictie

Gesproken taal: Deens

Ondertiteling: Engels

Oscargenomineerde openingsfilm over de idealistische Deense commandant Claus Michael Pedersen, die samen met zijn compagnie is gestationeerd in een Afghaanse provincie. Tijdens een zwaar gevecht met de Taliban staat Pedersen voor een moeilijke beslissing waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.

Synopsis

Commandant Pedersen probeert in Afghanistan een verschil te maken. Tegelijkertijd heeft thuis in Denemarken zijn vrouw Maria het niet makkelijk met drie kinderen die het moeten rooien zonder hun vader. Pedersen mist zijn gezin, maar voelt zich als commandant ook verantwoordelijk voor de goede afloop van de missie en de veiligheid van zijn mannen.

Wanneer hij na een aanval van de Taliban samen met een zwaargewonde soldaat geïsoleerd raakt, besluit hij het bevel te geven het gebied te bombarderen, zodat de reddingshelikopter de locatie kan bereiken. De soldaat wordt gered, maar bij het bombardement blijken elf Afghaanse vrouwen en kinderen te zijn omgekomen. Terug in Denemarken begint voor Pedersen opnieuw de strijd om te overleven en bij zijn vrouw en kinderen te kunnen zijn. Ditmaal niet aan het oorlogsfront maar in de rechtszaal, waar hij wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden.

Derde speelfilm van de Deense regisseur en scenarioschrijver Tobias Lindholm, met Pilou Asbaek (Borgen) in de hoofdrol. Lindholm maakte eerder onder meer Kapringen en co-regisseerde het Osar-genomineerde Jagten.

Lees hier hoe je een Cinemember film kunt vertonen in de klas.

Credits

Officiële website: http://www.septemberfilm.nl/films/448-Krigen

Productie:

Nordisk Film Production

nordiskfilm@nordiskfilm.com

+4536188200

www.nordiskfilm.com

Nederlandse distributie:

September Film Distribution

info@septemberfilm.nl

+31205357550

www.septemberfilm.nl

World sales:

Studio Canal

webmaster@studiocanal.com

+33 171353535

www.studiocanal.com

Deze film bestellen

Uw bestelling
Er zijn nog geen films in uw bestelling.
Thema's
oorlog & gewapende conflicten
familie, gezin
Geschikt voor
hbo/wo