Eye in the Sky

Gavin Hood

Verenigd Koninkrijk 2015, 102 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels, Somalisch

Landelijke vertoningen
Eye in the Sky is nu ook bij jou in de buurt te boeken als educatieprogramma. Reserveren kan via dit formulier. Lees meer over onze GRATIS kennismakingsactie. Wil je graag meer weten of wil je advies op maat? Neem contact met ons op via 020-2807612 of mail met educatie@moviesthatmatter.nl.

Synopsis

De film
Een fascinerende en spannende inkijk in de huidige manier van oorlog voeren. Eye in the Sky neemt de leerlingen mee naar discussies tussen militairen en politici die beslissingen maken over leven en dood op duizenden kilometers afstand.

Kolonel Katherine Powell leidt een geheime actie die terroristen in Kenia moet ontmaskeren. Ze maken hiervoor gebruik van drones. Dit dreigt echter verkeerd te gaan wanneer de zogenoemde terroristen een zelfmoordactie beramen waarmee de levens van honderden burgers op het spelkomen te staan.

De verdieping
In het interactieve verdiepingsprogramma maken studenten keuzes binnen dilemma’s rondom oorlogsrecht na uitleg van een specialist. Bijvoorbeeld: Mag je een dodelijke drone inzetten om iemand die elk moment een terroristische aanslag kan plegen doden zonder dat deze daad al is gedaan? Mag je een dodelijke drone inzetten terwijl je weet dat er onschuldige burgerslachtoffers zullen vallen bij deze drone-aanval?

Credits

Productie:

Raindog Films

Nederlandse distributie:

Entertainment One

info@entertainmentone.ca

+1 9056247337

http://www.entertainmentone.ca

Deze film bestellen

Uw bestelling
Er zijn nog geen films in uw bestelling.
Thema's
terrorisme
oorlog & gewapende conflicten
75 jaar vrijheid


Kijkwijzer
12 jaar en ouder
Geschikt voor
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
havo/vwo bovenbouw
Aansluitende vakken
Maatschappijleer/ -wetenschappen
Aardrijkskunde
Burgerschap - politiek-juridisch