Ajami

Scandar Copti / Yaron Shanti

Duitsland, Israël, Palestina 2009, 120 min.

Fictie

Gesproken taal: Arabisch, Hebreeuws

Ondertiteling: Nederlands

In Ajami, een buurt in de stad Jaffa (Israël), wordt ieders leven beïnvloed door geweld en misdaad. Strenge Arabische familiestructuren, bendes, wraak, brute politieoptredens en racisme regeren hier. De veelbekroonde, caleidoscopische thriller Ajami laat zien hoe verschillende mensen de realiteit totaal anders beleven. 

Synopsis


De wijk Ajami in Jaffa is een samensmelting van culturen, met conflicterende denkbeelden tussen joden, moslims en christenen. Een buurt waar vijanden als buren leven. Ajami schetst wat de invloed van deze realiteit is op de mensen die erin moeten leven. De gevoelige dertienjarige Nasri en zijn oudere broer leven in angst nadat hun oom een prominente figuur heeft verwond. Ze hebben dringend geld nodig om wraak af te kopen. De naïeve Palestijnse vluchteling Malek werkt illegaal in Israël om de operatie van zijn moeder te kunnen betalen. De rijke Palestijn Binj droomt van een prachtige toekomst met zijn joodse vriendin. En de Israëlische politieman Dando probeert de verdwijning van zijn broer te verwerken, maar wordt ondertussen op een drugsdeal afgestuurd.
Ajami is de debuutfilm van een Palestijnse en een Israëlische regisseur. Een film die toont hoe de moeizame relatie tussen hun landen het leven van alledag vertroebelt.

Credits

Officiële website: http://www.kino.com/ajami/

Productie:

Inosan Productions Ltd.

+972-3-6204535

http://www.inosan.co.il/

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31205308848

www.cineart.nl

World sales:

The Match Factory

info@matchfactory.de

+4930443190520

www.the-match-factory.com

Deze film bestellen

Uw bestelling
Er zijn nog geen films in uw bestelling.
Lesmateriaal
Thema's
misdaad, misdrijven
discriminatie, racisme
familie, gezin
Kijkwijzer
12 jaar en ouder
Geschikt voor
hbo/wo