Des hommes et des dieux

Xavier Beauvois

Frankrijk 2010, 123 min.

Fictie

Gesproken taal: Frans, Arabisch

Ondertiteling: Nederlands

Een klooster, ergens hoog in de bergen van Algerije in de jaren negentig. Acht Franse monniken leven in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Terreur en geweld nemen echter langzaam de overhand in de regio. Indrukwekkende, bijna magisch drama over waarden die geconfronteerd worden met fundamentalisme.

Synopsis


Jarenlang leven de monniken vredig samen met de islamieten. Ze helpen hen in hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun gezondheid. Wanneer het tij keert en terroristen alle buitenlanders sommeren om het land te verlaten, biedt het leger haar bescherming aan. De monniken slaan de hulp af. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Maar tegen welke prijs? Als ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten de monniken onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

Des hommes et des dieux, winnaar van de Grand Pix in Cannes, is gebaseerd op de Tibhirine-tragedie: in de nacht van 26 op 27 maart 1996, tijdens de Algerijnse burgeroorlog, werden zeven cisterciënzer monniken van Tibhirine ontvoerd door terroristen.

Credits

Officiële website: http://www.sonyclassics.com/ofgodsandmen/

Productie:

Why Not Productions & Armada Films

contact@whynotproductions.fr

+33 01 48 24 24 50

http://www.whynotproductions.fr

Nederlandse distributie:

Benelux Film Distributors

cynthia@bfdfilm.com

+31 (0)30 634 06 60

www.bfdfilm.com

World sales:

Wild Bunch EU

avicente@wildbunch.eu

+33 153015020

www.wildbunch.biz

Deze film bestellen

Uw bestelling
Er zijn nog geen films in uw bestelling.
Thema's
discriminatie, racisme
terrorisme
oorlog & gewapende conflicten
religie, geloof
Kijkwijzer
16 jaar en ouder