Docententrainingen

Heftige opmerkingen? Ga in dialoog!

Amnesty International, de Anne Frank Stichting en Movies that Matter nodigen u van harte uit voor de docentendag op
vrijdag 20 april 2018 - 10:00 tot 16:30 uur

Uitspraken gebaseerd op vooroordelen, discriminatie of onderbuikgevoelens kunnen lastig zijn om in de klas op een goede manier aan de orde te stellen. Welke gespreksvorm is effectief en hoe pas je deze toe?

De keynote speaker Sabine Wassenberg (filosofe) en de drie workshops vullen elkaar aan en gebruiken verschillende werkvormen en inzichten. Deep Democracy is een manier van besluiten nemen waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. In de Mensenrechtendialoog  vormen filosofische uitgangspunten de basis voor dialogen over privacy, discriminatie en vluchtelingen. Daarnaast maken we via film ook gebruik van echte en verzonnen dialogen, om zo een goed of slecht gesprek stap voor stap (met wat humor) te analyseren.

Aanmelden 
Vóór 13 april 2018 op www.amnestyopschool.nl/docentendag
Deelname kost € 25,- (incl. lunch en materialen) en staat open voor docenten en docenten in opleiding. 

Moviezone Talentday

Ken jij een leerling die droomt van een carrière in de filmwereld? De MovieZone Talent Day biedt jouw leerling de tools om dit voor elkaar te krijgen. Tijdens deze dag kunnen jonge filmmakers hun brandende vragen stellen aan professionals, feedback krijgen op hun eigen film of scenario en meedoen met filmworkshops. 

Op vrijdag 30 maart, 10:30 - 17:00 uur, wordt tijdens het Movies that Matter Festival 2018 ook een MovieZone Talent Day georganiseerd. Er zal o.a. een filmworkshop gegeven worden door regisseurs Ester Gould en Sarah Sylbing (bekend van Schuldig). Houd de MovieZone site in de gaten voor meer informatie.

Workshop aanvragen voor lerarenopleiding?


Movies that Matter Educatie verzorgt op maat workshops voor lerarenopleidingen. In de workshops staat het effectief gebruik van korte kwaliteitsfilms centraal. De workshops zijn praktisch en dienen vooral als inspirerende voorbeeldles voor de leraren in opleiding. Hoe zet je film in als waardevol didactisch hulpmiddel?

Geschikt voor lerarenopleidingen Aardrijkskunde, Maatschappijleer, Geschiedenis, Economie.