Docententrainingen

Studiedag Filmdidactiek 20 November

Filmmenu Amsterdam presenteert: Stap in een andere wereld!

Film is een sterk middel om jongeren te inspireren en te stimuleren tot actief burgerschap. Uit onderzoek blijkt dat scholieren informatie beter tot zich nemen door middel van film en documentaire. Zo worden met film niet alleen maatschappelijke processen inzichtelijk gemaakt, maar met de juiste werkvormen worden ook denk- en creatieve vaardigheden van leerlingen vergroot.

Programma
We starten de dag met korte films en nagesprek in Het Ketelhuis. Vervolgens genieten we gezamenlijk van een diner. Na het eten gaan we actief aan de slag met een workshop VR. We sluiten de dag af onder het genot van een borrel. Iedereen gaat naar huis met concrete lesideeën.

De Kunst van het kijken: hoe gebruik je film in de klas?
IDFA en Movies that Matter vertonen een aantal verrassende korte films, waaronder een film uit het nieuwe IDFA festival, en gaan jullie in gesprek met de filmmakers. Je ontdekt de mogelijkheden van film als kunstvorm, spreken over de verschillen tussen documentaire en fictie en over de kracht van korte films in het onderwijs.

VR Workshop
In deze actieve workshop van Bekijk ’t en Imagine maak je niet alleen kennis met het fenomeen Virtual Reality en de fantastische mogelijkheden daarvan, maar ook met het zelf maken van filmopnamen in 360°.

Reserveren
Reserveer dinsdag 20 november vast in je agenda! Verdere details worden na de zomervakantie bekend gemaakt. Je interesse kenbaar maken kan via deze link. Na de zomervakantie ontvang je dan een uitnodiging met de mogelijkheid om kaarten te kopen. Deelname aan de studiedag bedraagt €30. In dit bedrag zijn het diner en de borrel inbegrepen. Voor vragen, mail Ilma van de Beek via amsterdam@filmeducatie.nl.

Workshop aanvragen voor lerarenopleiding?


Movies that Matter Educatie verzorgt op maat workshops voor lerarenopleidingen. In de workshops staat het effectief gebruik van korte kwaliteitsfilms centraal. De workshops zijn praktisch en dienen vooral als inspirerende voorbeeldles voor de leraren in opleiding. Hoe zet je film in als waardevol didactisch hulpmiddel?

Geschikt voor lerarenopleidingen Aardrijkskunde, Maatschappijleer, Geschiedenis, Economie.