Terugblik Young Amnesty Film Days 2011

  

Africa United

Een humoristische roadmovie die de kijker op een luchtige manier meeneemt in de harde werkelijkheid van het leven in Afrika.
Na afloop van deze film werd een ‘Afrika-quiz’ gespeeld en vond er een vraaggesprek plaats met een ex-kindsoldaat David Majur uit Soedan.

 

 

Neukölln Unlimited

Een levendige documentaire over drie Libanese jongeren die zonder verblijfsvergunning opgroeien in Duitsland en elke dag vrezen voor uitzetting van hun familie.
Na afloop van deze film werd gepraat met Sahar Hibrahim Ghel, het 14-jarige Afghaanse meisje uit Sint-Anna Parochie dat na 10 jaar verblijf in Nederland bijna uitgezet werd.

  

The Green Wave

Een aangrijpende documentaire die op basis van geanimeerde blogs en tweets uit Iran een verhelderende reconstructie van de Groene Revolutie in 2009 geeft.

Het naprogramma bij deze film werd verzorgd door de Iraanse schrijver, muzikant en verhalenverteller Sahand Sahebdivani en de Iraanse designer, fotograaf en co-auteur van het boek Hope, Votes and Bullets over de Iraanse verkiezingen in 2009.

  

The Experiment

Een Amerikaanse remake van de veelbesproken Duitse film, Das Experiment, uit 2001 over het waargebeurde, beruchte ‘Stanford Prison Experiment’.
Na afloop van deze film konden de leerlingen praten met wetenschapsfiloof en ex-gedetineerde Rein Gerritsen.