Bioscoopprogramma Un Sac de Billes

“Het is een enorm leerzaam project; vooraf, tijdens en ook na de film leren de leerlingen veel, maar leren wij de leerlingen ook beter kennen”. - vmbo docent Zaanlands Lyceum 
 
Landelijke vertoningen
Un Sac de Billes is nu ook bij jou in de buurt te boeken als educatieprogramma. Reserveren kan via dit formulier. Lees meer over onze GRATIS kennismakingsactie. Wil je graag meer weten of wil je advies op maat? Neem contact met ons op via 020-2807612 of mail met educatie@moviesthatmatter.nl.
 
De film

In de spannende speelfilm Un Sac de Billes volgen we de 11-jarige Joseph uit Parijs. Hij leidt een gelukkig leven en heeft een goede band met zijn ouders en grote broers. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en is Joseph genoodzaakt te vluchten, omdat het voor hem als Joodse jongen niet meer veilig is. Samen met zijn oudere broer verlaat hij zijn thuisstad en de rest van het gezin in de hoop een veiliger deel van Frankrijk te bereiken. Deze bijzondere avonturenfilm over de Tweede Wereldoorlog is te bezoeken voor scholieren uit de onderbouw.

De voorbereiding
Om de impact van onze programma's te vergroten en leerlingen nog beter voor te bereiden op hun komst, maakten we bij deze film een online leerpad.
Een bijzonder onderdeel hiervan is het contact met een gastspreker die zelf de oorlog heeft overleefd. Leerlingen bedenken vragen voor de gastspreker, om tijdens de vertoning aan hem te stellen en sturen deze van tevoren (online) naar ons in. De leerlingen vinden het bijzonder en indrukwekkend om iemand te ontmoeten die de oorlog heeft overleefd.* 
 
De film werd tijdens het Movies that Matter Festival 2019 door de leerlingen gewaardeerd met een 9,2. Het verdiepingsprogramma met een 8,6.

*Het verdiepingsprogramma bij deze film zal voorlopig plaatsvinden in aangepaste vorm, gezien de situatie rondom COVID-19.