11:00 Theater aan het Spui Grote Zaal

Timbuktu - Nagesprek met Maaike de Langen

Nagesprek met Maaike de Langen. Moderator Bastiaan van den Noort. »


11:15 Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Darwin's Nightmare - Nagesprek met Hubert Sauper

Nagesprek met regisseur Hupert Sauper, onder leiding van Daisy van de Zande van de Universiteit Utrecht. Het Movies that Matter Festival wijdt dit jaar een retrospectief aan deze geëngageerde filmmaker. »


13:15 Theater aan het Spui Kleine Zaal

Cargo 200 - Nagesprek met Ella Poliakova en Masha Novikova

Nagesprek met regisseur Masha Novikova, activist Ella Poliakova , en Sergey Nikitin, Director of Amnesty International Representative Office in the Russian Federation. Onder leiding van journalist Hans Loos. »


13:30 Theater aan het Spui Grote Zaal

We Come as Friends - MtM Academy with Hubert Sauper

Na de vertoning van zijn meest recente documentaire We Come as Friends geeft filmmaker Hubert Sauper een masterclass over het tot stand komen van deze complexe en zwart-komische documentaire. Het Movies that Matter Festival wijdt dit jaar een retrospectief aan deze geëngageerde filmmaker en vertoont ook zijn documentaires Kisangani Diary en Darwin’s Nightmare. »


14:00 Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Night Will Fall - Discussie met regisseur André Singer en schrijver Remco Ensel

Discussie van met regisseur André Singer en schrijver Remco Ensel (auteur van het boek Haatspraak) over antisemitisme anno 2015, onder leiding van Inger Schaap (directeur Humanity in Action). »


14:00 Zaal 2, Filmhuis Den Haag

The Shelter - Q&A with director Fernand Melgar

Voorafgaand aan de talkshow Framing Focus spreekt Bastiaan van den Noort met Fernand Melgar over keuzes die hij maakte tijdens het filmen van zijn documentaire. »


14:15 Zaal 3, Filmhuis Den Haag

Watchers of the Sky - Introduction by Kjell Anderson

Inleiding door Kjell Anderson, onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Oorlog, Holocaust en Genocide Studies (NIOD). »


14:15 Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Toto and his Sisters - Q&A met regisseur

Kort nagesprek van 10 minuten met regisseur  Alexander Nanau, door Annika Wubbolt van Movies that Matter. »


14:45 Zaal 4, Filmhuis Den Haag

9999 - Nagesprek met regisseur Ellen Vermeulen

Nagesprek met regisseur Ellen Vermeulen »


15:00 Theater aan het Spui Kleine Zaal

16:15 Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Point Blank - Nagesprek met Julita Lemgruber

Nagesprek met de Braziliaanse sterke vrouw Julita Lemgruber. voormalig ombudsvrouw bij de politie en oud-directeur van het gevangeniswezen in Rio de Janeiro. »


16:15 Foyer, Theater aan het Spui

Toto and His Sisters - Talkshow Framing Focus

In de talkshow Framing Focus gaan de regisseurs van de documentaires 9999, The Look of Silence, Night Will Fall, Toto and His Sisters en We Come as Friends met elkaar in discussie over de keuzes die ze maken bij het filmen van hun personages. »


16:15 Foyer, Theater aan het Spui

9999 - Talkshow Framing Focus

In de talkshow Framing Focus gaan de regisseurs van de documentaires 9999, The Look of Silence, Night Will Fall, Toto and His Sisters en We Come as Friends onder leiding van Dana Linssen (Filmkrant) met elkaar in discussie over de keuzes die ze maken bij het filmen van hun personages, ethische dilemma’s, het vinden van de focus en de impact van hun films. »


16:15 Foyer, Theater aan het Spui

The Shelter - Talkshow Framing Focus

In de talkshow Framing Focus gaan de regisseurs van de documentaires 9999, The Look of Silence, Night Will Fall, Toto and His Sisters en We Come as Friends onder leiding van Dana Linssen (Filmkrant) met elkaar in discussie over de keuzes die ze maken bij het filmen. »


16:15 Foyer, Theater aan het Spui

Talkshow Framing Focus

In de talkshow Framing Focus gaan de regisseurs van de documentaires 9999, The Look of Silence, Night Will Fall, Toto and His Sisters en We Come as Friends onder leiding van Dana Linssen (Filmkrant) met elkaar in discussie over de keuzes die ze maken bij het filmen van hun personages, ethische dilemma’s, het vinden van de focus en de impact van hun films. Met de uitreiking van de VARA Publieksprijs. »


16:15 Foyer, Theater aan het Spui

We Come As Friends - Talkshow Framing Focus

In de talkshow Framing Focus gaan de regisseurs van de documentaires 9999, The Look of Silence, Night Will Fall, Toto and His Sisters en We Come as Friends onder leiding van Dana Linssen (Filmkrant) met elkaar in discussie over de keuzes die ze maken bij het filmen van hun personages, ethische dilemma’s, het vinden van de focus en de impact van hun films. »


16:30 Zaal 2, Filmhuis Den Haag

Hope - Q&A met de regisseur Boris Lojkine

Rechter Tamara Trotman gaat in gesprek met regisseur Boris Lojkine en het publiek. »


19:00 Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Kisangani Diary - Nagesprek met regisseur Hupert Sauper

Nagesprek met regisseur Hupert Sauper, onder leiding van Daisy van de Zande van de Universiteit Utrecht. Het Movies that Matter Festival wijdt dit jaar een retrospectief aan deze geëngageerde filmmaker en toont drie van zijn documentaires. »


20:00 Nutshuis

Iranian - Q&A na de vertoning

Q&A na de vertoning. Kijk voor meer informatie op de website van Het Nutshuis. »


20:00 Theater aan het Spui Kleine Zaal

The Look of Silence - Nagesprek met regisseur Joshua Oppenheimer en Yusuf Sudrajat

Martijn Eickhoff van het Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD) gaat na de vertoning in gesprek met regisseur Joshua Oppenheimer en Yusuf Sudrajat. »


21:45 Foyer, Theater aan het Spui

Music that Matters - DJ JAIRZINHO

Tijdens deze laatste avond van het Movies that Matter Festival 2015 zal DJ Jairzinho tijdens het slotfeest optreden. Zowel om 21.45 uur als om 00.45 uur zal hij draaien.  »


22:30 Foyer, Theater aan het Spui

Music that Matters - Maison du Malheur

Tijdens de laatste avond van het Movies that Matter Festival 2015 zal Maison du Malheur optreden. Zowel om 22.30 tot 23.15 uur en van 23.45 tot 00.45 uur. »