DES HOMMES ET DES DIEUX te zien op WDR Fernsehen

DES HOMMES ET DES DIEUX te zien op WDR Fernsehen

June 14, 2017

Des hommes et des dieux is vannacht om 00.25 te zien bij WDR Fernsehen. Franse monniken leven in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Terreur en geweld nemen echter langzaam de overhand. Indrukwekkende drama over waarden die geconfronteerd worden met fundamentalisme.

Jarenlang leven de monniken vredig samen met de islamieten. Ze helpen hen in hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun gezondheid. Wanneer het tij keert en terroristen alle buitenlanders sommeren om het land te verlaten, biedt het leger haar bescherming aan. De monniken slaan de hulp af. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Maar tegen welke prijs? Als ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten de monniken onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

Des hommes et des dieux, winnaar van de Grand Pix in Cannes, is gebaseerd op de Tibhirine-tragedie: in de nacht van 26 op 27 maart 1996, tijdens de Algerijnse burgeroorlog, werden zeven cisterciënzer monniken van Tibhirine ontvoerd door terroristen.