MtM & De Correspondent

Leden van De Correspondent kunnen van 26 juni tot en met 5 juli gratis kijken naar de documentaire Een vreemde wereld.

Een link naar de film verschijnt binnenkort op deze pagina.

Over de film
Nederland heeft de afgelopen jaren grote groepen vluchtelingen opgenomen. Toch is de integratie van statushouders de afgelopen decennia maar zeer matig gelukt. Wat kunnen we realistisch eisen van vluchtelingen? Wat is er voor nodig om succesvol te integreren?

Documentairemaker Julia von Graevenitz van Studio Noodzaak volgde een jaar lang twee Syriërs en twee Eritreeërs tijdens hun eerste jaar van integratie: de verhuizing uit het azielzoekerscentrum, de strijd om gezinshereniging, starten met de Nederlandse taal, kennismaken met de Nederlandse normen en waarden. De Gemeente Amsterdam investeert in klantmanagers en jobhunters die hen zo snel mogelijk aan het werk proberen te krijgen als sleutel naar integratie. Hoe krijgen zij de nieuwkomers op de rit? Hoop en wanhoop, verwarring en volharding, vreugde en verdriet, alle emoties komen in deze indrukwekkende documentaire voorbij.

Een paar keer per jaar vertonen we op de site van De Correspondent een film die de wereld verandert, of althans; onze blik daarop. Redacteuren van De Correspondent schrijven een inleidend artikel bij de film en na afloop kun je virtueel in discussie gaan met anderen. Nog geen lid van De Correspondent? Dat kun je hier worden.