Impunity

De ultrarechtse paramilitaire organisatie Autodefensas Unidas de Colombia (AUC ) trok tijdens de jarenlange burgeroorlog in Colombia een spoor van dood en verderf. Een speciaal opgerichte Commissie voor Vrede en Recht is in 2005 begonnen met het verzamelen van bewijslast tegen de paramilities. In Impunity analyseren politicologen de dubbele agenda die de AUC voerde.

Uitzending: dinsdag 4 februari rond 22.00 uur

The Light in her Eyes

In Syrië stellen imams dat vrouwen thuis horen en voorbestemd zijn voor reproductie en zorg voor het gezin. Houda al-Habash, de inspirerende directrice van de Al-Zahra Koran School in Damascus, brengt jonge meiden een andere Koranleer bij. The Light in her Eyes biedt een zeldzame blik op de redenen waarom vrouwen in onze moderne wereld voor de islam kiezen.

Uitzending: dinsdag 11 februari rond 22.00 uur

The Devil Operation

Een documentairemaker ontdekt tijdens het filmen van protesten van Peruaanse boeren tegen een Amerikaanse mijnmaatschappij die hun land vervuilt, dat er een vuil spel gespeeld wordt. De lokale priester Marco Arana maakt zich sterk voor de boeren. The Devil Operation laat zich bekijken als een politieke thriller.
 

Uitzending: dinsdag 18 februari rond 22.00 uur 

El Olvido

El Olvido (Vergetelheid), gaat over een vergeten stad, Lima, een vergeten volk, de Peruanen en een vergeten land, Peru. De Nederlandse regisseur Heddy Honigmann, bekend van prijswinnende films als O Amor Natural, Het Ondergronds Orkest en Forever, neemt het publiek mee door de straten van Lima.

Uitzending: dinsdag 25 februari rond 22.00 uur