My Stolen Revolution

Als studente wist de regisseur  Nahid Persson Sarvestani het revolutionaire Iran te ontvluchten. Veel achterblijvers overleefden het niet. Als er dertig jaar later opnieuw wordt geprotesteerd in Teheran, zoekt ze die paar andere gevluchte overlevers weer op. Een emotionele, zeer persoonlijke documentaire. 

My Stolen Revolution is te zien op 9 december om 21.45 uur.

New Year Baby

Regisseuse Socheata Poeuv werd op nieuwjaarsdag geboren in een Thais vluchtelingenkamp. Haar familie overleefde de genocide van Pol Pots Rode Khmer en vestigde zich in Amerika. Vijfentwintig jaar later onthullen Socheata's ouders een geheim. Socheata's twee zussen blijken haar geadopteerde nichtjes te zijn en haar broer is afkomstig uit een eerder huwelijk van haar moeder.

New Year Baby is te zien op 16 december om 22.10 uur.

There Once was an Island

De bewoners van een laaggelegen eilandje in de Stille Oceaan dreigen alles kwijt te raken omdat hun eiland als gevolg van klimaatverandering overspoeld dreigt te raken. Blijven de bewoners op hun eiland of verhuizen ze naar Papua Nieuw Guinea, hun land en cultuur achterlatend?

There Once Was an Island is te zien op 23 december om 21.50 uur.

In-Between Days

Regisseur Sankhajit Biswas vertelt het verhaal van Chiranjit en Bubai, twee jonge transgender vrienden uit Kolkata. Ze komen uit arme families en zijn ongeschoold. Al vanaf jonge leeftijd strijden ze voor sociale acceptatie en ondanks alle tegenslagen vinden zij liefde en bouwen ze een carrière op.  

In-Between Days is te zien op 30 december rond de klok van 22.00 uur.