Born This Way

Gay-icon Lady Gaga is een groot voorbeeld voor de homo’s en lesbiennes in Kameroen, maar de tolerantie waarover de popster zingt in haar gelijknamige hit is voor hen nog enkel een toekomstdroom. Ondanks het gevaar en de discriminatie laten de homo’s en lesbiennes zich niet kisten.

Born This Way is te zien op 8 januari om 22.00 uur.

Big Boys Gone Bananas!

‘Documentairethriller' van Fredrik Gertten, over de manier waarop fruitfabrikant Dole Food tracht Gerttens film BANANAS!*, geselecteerd door het Los Angeles Film Festival, geboycot te krijgen. De Zweedse filmmaker legt bloot hoe een grote multinational geen enkel middel schuwt om vertoning van de film te voorkomen. Zelfs de vrijheid van meningsuiting wordt op het spel gezet.

Big Boys Gone Bananas! is te zien op 15 januari om 22.00 uur.

She’s a Boy I Knew

Beginpunt van de documentaire She’s a Boy I Knew  is het jaar 2000. In dat jaar besluit Steven Haworth zijn familie te vertellen dat hij zich al zijn hele leven een vrouw voelt, en niet een man. Haworth filmt het proces dat daaruit voortvloeit, met onder andere conflicten met zijn zussen en ouders, het einde van zijn huwelijk en de geslachtsoperatie.

She's a Boy I Knew is te zien op 22 januari om 22.00 uur.

Sarabah

Je wordt als vrouw niet zomaar succesvol in de door mannen gedomineerde Senegalese rapscène. Sister Fa is het gelukt. Als kind zelf besneden, zet de Queen of Hiphop zich nu in om Senegalese meisjes dit leed te besparen. In de documentaire Sarabah keert ze terug naar haar geboortedorp om met muziek en educatie de strijd aan te gaan met deze eeuwenoude traditie.

Sarabah is te zien op 29 januari om 22.00 uur.