Movies that Matter Filmavond @ NPO Doc oktober

One Day After Peace

One Day After Peace, winnaar van de VARA Publieksprijs 2013, opent de nieuwe reeks Movies that Matter Filmavonden op NPO Doc. De film vertelt het verhaal van de ontroerende zoektocht van een Israelische moeder naar verzoening vanwege de door een Palestijn omgebrachte zoon.

Te zien op dinsdagavond 7 oktober bij NPO Doc rond 22.00 uur.

#Chicagogirl

#chicagoGirl  gaat over de 19-jarige Ala'a Basatneh, die vanuit een buitenwijk in Chicago een online netwerk van revolutionairen in Syrië onderhoudt. Terwijl de oorlog voortduurt, rijst de vraag welk middel het meest effectief is om een dictator te verdrijven: sociale media of een AK-47? De film won op het Movies that Matter Festival 2014 de Students' Choice Award.

Te zien op dinsdagavond 14 oktober bij NPO Doc rond 22.00 uur.

Russian Libertine

Russian Libertine  schetst het portret van de Russische schrijver en dissident Victor Erofeyev. Hij groeide op als welgestelde diplomatenzoon in het Sovjettijdperk, maar keerde zich tegen zijn eigen afkomst en werd een criticaster van de Russische staat. Schrijver Victor Erofeyev (geboren 1947) is een van de vele critici van de Russische staat, die hem liever de mond wil snoeren. Toch noemt hij zichzelf ‘de meest vrije man ter wereld’.

Te zien op dinsdag 21 oktober bij NPO Doc rond 22.00 uur.

Camp Victory, Afghanistan

Tussen 2005 en 2008 volgen de filmmakers een team van Amerikaanse legerofficiers bij het trainen van een door strijd geharde Afghaanse generaal en zijn leger. De documentaire is naast een onderzoek naar de realiteit van de exit-strategie, ook een verhaal over onverwachte vriendschappen die ontstaan in tijden van oorlog. Movies that Matter vertoont Camp Victory, Afghanistan documentarie op 

Te zien op dinsdag 28 oktober bij NPO Doc rond 22.00 uur.