Give Up Tomorrow

Gelauwerde documentaire over het verloop van wat in de Filippijnen als het proces van de eeuw wordt gezien. Give Up Tomorrow is een kroniek die een Kafkaëske wereld van corruptie, sensatiebeluste media, twee rouwende moeders en een hoop onrecht blootlegt.

Uitzending vanaf donderdag 5 februari om 22.00 uur.

Nero’s Guests

In de afgelopen tien jaar pleegden meer dan 200 duizend boeren in India zelfmoord. Een drama dat veroorzaakt wordt door de schrijnende armoede. Maar noch de autoriteiten noch de media pikken het op. Nero’s Guests volgt journalist Palagummi Sainath die zich het lot van de arme boeren aantrekt.

Uitzending vanaf donderdag 12 februari om 22.00 uur.

Living Skin

In Caïro wonen en werken kinderen in een leerlooierij waarin uitermate schadelijke chemicaliën gebruikt worden. De documentaire Living Skin toont het dagelijks leven van deze kinderen.

Uitzending vanaf donderdag 19 februari om 22.00 uur.

Black Diamond

Black Diamond onthult de schaamteloze handel in jonge Afrikaanse voetbalspelers. De jongens - en hun families - zijn bereid tot enorme offers voor een glansrijke toekomst als topvoetballer en vallen ten prooi aan criminele agenten. Het gevolg: mensenhandel onder de bescherming van de wereldwijde voetbalcultus.

Uitzending vanaf donderdag 26 februari om 22.00 uur.