Solitary

Kristi Jacobson

Verenigde Staten 2016, 82 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

'Het liefst zou ik een vrouw, een paar kinderen en een hond hebben. Maar in plaats daarvan zit ik 1214 jaar vast, zonder kans op vervroegde vrijlating.' Randall is opgesloten in de Red Onion State Prison, een 'supermax'-gevangenis waar de gevangenen 23 uur per dag, 7 dagen per week op hun cel zitten.

Synopsis


In de Verenigde Staten zitten honderdduizend delinquenten in eenzame opsluiting. Regisseur Kristi Jacobsen kreeg de mogelijkheid gedurende een jaar te filmen in de gevangenis waar Randall opgesloten zit. Zij sprak met bewaarders en met gedetineerden die hier allemaal in eenzame opsluiting zitten. Zij verblijven in cellen niet groter dan tweeënhalf bij drie meter, en als zij die verlaten krijgen zij hand- en voetboeien om. De gevangenen praten openhartig over de redenen waarom zij hier terechtgekomen zijn. De misdaden waarvoor zij vastzitten lopen erg uiteen. Maar voor iedereen geldt dat de kans klein is dat zij snel op vrije voeten komen.


Kristi Jacobsen weet de sfeer in de gevangenis te vangen in beeld en geluid en komt heel dicht bij de gedetineerden. Dit levert een bijzondere schets op van een welhaast onmenselijk omgeving.

Tekst: Dirk van der Straaten

Credits

Officiële website: http://www.solitarydoc.com

Productie:

Catalyst Films

info@catalyst-films.com

www.catalyst-films.com

World sales:

Ro*co Films International

info@rocofilms.com

+14153326471

www.rocofilms.com

Klik hier om uw film te bestellen