EsoDoc - European Social Documentary

Met trots kondigt Movies that Matter aan dat de volgende trainingssessie van ESoDoc wordt gehouden tijdens het Movies that Matter Festival, dat plaatsvindt van 20-26 maart 2014 in Den Haag. 

EsoDoc - European Social Documentary, is een trainingsprogramma dat wordt aangeboden door ZeLIG School for Documentary en financieel ondersteund wordt door het Media Programma van de Europese Unie.

Het biedt een platform waar filmmakers, nieuwe mediaprofessionals en filmmakers die verbonden zijn aan NGO’s elkaar kunnen ontmoeten, projecten kunnen ontwikkelen rond sociale thema’s en nieuwe financiering- productie- en distributiemogelijkheden kunnen vinden.

EsoDoc biedt een creatieve omgeving waarbinnen een project gedurende drie intensieve trainingssessies tot stand kan worden gebracht, met de ondersteuning van professionals uit de film en nieuwe media branche.

De workshops worden georganiseerd voor documentaire filmmakers, schrijvers en producenten, die met hun producties nieuwe sectoren en nieuwe platforms willen bereiken. EsoDoc verwelkomt participanten die graag nieuwe manieren van verhalen vertellen willen leren en geïnteresseerd zijn in het combineren van documentaire en sociale communicatie.

De samenwerking tussen EsoDoc en Movies that Matter zal nieuwe netwerkmogelijkheden bieden voor de participanten. De trainingssessie wordt gehouden tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag. Voor meer ga naar EsoDoc.eu.