Mariachi Los Mezcales

Mariachi Los Mezcales bestaat uit vier ervaren talentvolle topmuzikanten, te weten de bassist Humberto Albores (Mexico), trompettist Canek Cabrera (Mexico), gitarist Juan Muñoz (Mexico) en violiste Claudia Valenzuela (Colombia). Samen brengen ze een nieuw geluid. Nieuw, maar tegelijkertijd traditioneel. Meest Mexicaans, soms grensoverschrijdend. De traditionele, feestelijke stijlvolle muziek van Mariachi Los Mezcales bracht het publiek in Mexicaanse sferen tijdens de openingsavond van het festival op donderdagavond 20 maart van 19.20 tot 20.00 en van 21.45 - 22.25 uur in de foyer van Theater aan het Spui.

Trio C tot de Derde

Trio C tot de Derde laat zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen de jongens niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Het trio speelde op vrijdag 21 maart tijdens de Camera Justitia Night van 18.45 tot 19.30 uur en van 21.45 -  22.30 uur in de foyer van Theater aan het Spui.

Gharib

Protestzanger Gharib vluchtte 15 jaar geleden tijdens het regime onder de vader van El Assad. Hij liep gevaar wegens zijn kritische houding ten opzichte van het regime. Na verschillende arresten lukte het Gharib (dankzij Amnesty) om naar Nederland te komen en verder te leven in ballingschap. Hij schreef het protestlied Antom Aein (vertaald: "do not hide your face from us") over het regime in zijn vaderland. Gharib bracht zijn muziek ten gehore tijdens de A Matter of ACT Night op zaterdag 22 maart om 20:00 in zaal Theater aan het Spui 1 tijdens de inloop van #chicagoGirl - The Social Network Takes on a Dictator.

TenTemPiés

TenTemPiés is een internationaal collectief van muzikanten gebaseerd in Amsterdam. Hun muziek is een vernieuwende en zeer dansbare mix van Latin rock, reggae en ska met een Amsterdamse twist: Damsko Mestizo! Kort na hun formatie in 2008 ontwikkelt TenTemPiés een sterke live reputatie en vergelijkingen met podiumbeesten als Manu Chao, Gogol Bordello, Ska-P en Che Sudaka worden al snel gemaakt. De feestelijke shows krijgen een extra lading door de strijdbare teksten, geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid. TenTemPiés trad op tijdens het Moves that Matter feest op zaterdagavond 22 maart in de foyer van Theater aan het Spui om 22.15 uur.

Sandór Mester

Het repertoir van de klassieke gitaarspeler Sándor Mester's bestaat uit Portugese en Braziliaanse klassieke muziek en uit transcripties van FADO muziek van de beroemde Fado componist Alain Oulman, Braziliaanse componist Heitor-Villa Lobos en Fado gitaarlegende Carlos Paredes. Sándor is uniek omdat hij op culturele missie is. Hij wilt klassieke muziek brengen naar mensen die er normaal gesproken niet mee in contact zouden komen. Behalve in grote concerthallen, speelt hij ook in schoolhallen van kleine dorpen, omdat hij gelooft en laat zien dat muziek iets is voor iedereen. Sandór Mester trad op op zondag 23 maart om 15.30 uur voor de Talkshow Greed in de foyer van Theater aan het Spui.

DJ Marcel Barlag

Marcel Barlag, aka Dominee Barlag, is naast brillenverkoper ook DJ. Met zijn Disco Bicycle Drive Inn show weet hij zelfs de meest Calvinistische Hollandse verjaardag tot een waar Sodom en Gomorra te transformeren. Vanuit zijn fiets tovert hij niet alleen de meest obscure plaatjes tevoorschijn, maar ook een uiterst knusse entourage waarbij het heerlijk los gaan is tot in de kleinste uurtjes. DJ Marcel Barlag trad op na de GREED Talkshow op zondag 23 maart om 17.00 uur in de foyer van Theater aan het Spui.

Meral Polat

Actrice en zangeres Meral Polat komt oorspronkelijk uit Dersim (Noord-Koerdistan) en zij is een Amsterdamse in hart en nieren. Zij studeerde aan de kunstacademie van Amsterdam en heeft o.a. geacteerd in Keyzers en de Boer advocaten, West-Side en de geluierde monologen. Meral Polat trad op tijdens de uitloop van de film Night of Silence op woensdag 26 maart om 21.30 uur in de foyer van Theater aan het Spui.