Samba Touré

De Mailinese bluesgitarist Samba Touré treedt in de muzikale voetsporen van de in 2006 overleden Ali Farka Touré, die wereldwijd de Afrikaanse blues op de kaart zette. Samba ontmoette zijn held in zijn jonge jaren en werd later een van de muzikanten in de begeleidingsband van Ali Farka Touré. Tegenwoordig wordt hij door velen beschouwd als de beste gitarist van Mali en omstreken. Mede door de internationale tournees met Touré is Samba de unieke, ervaren en veelzijdige muzikant geworden die hij nu is. Het was ook in Europa en de Verenigde Staten dat Samba geïnspireerd raakte door diverse, voor hem nieuwe, muziekstijlen en ritmes. Deze invloeden nam hij op in zijn eigen Malinese blues en gaf er een geheel eigen draai aan.

Racoon

Hoe langer de sympathieke Zeeuwse rockband Racoon bestaat, hoe succesvoller ze worden. Denk aan het zeer goed ontvangen album Liverpool Rain (2011), de ontroerende Nederlandstalige single Oceaan (2012) en het verzamelalbum The Singles Collection (2013). Naar goed Hollands gebruik laat de band zich echter niet gek maken en dus werkten ze in alle rust aan hun zesde plaat: All In Good Time. Op 13 februari kwam het uit en vanaf maart trekt de band door Nederland. Verwacht een Good Time, of zoals Racoon zelf zegt: ‘We gaan alles uit de kast halen om er bijzondere avonden van te maken!’

The Band Hotel

Met veel passie brengen de bandleden van the band HOTEL een dampende door blazers gekleurde onstuimige muziekmix. Als echte festivalband – de groep speelde op onder meer Polé Polé, Mundial, Noorderslag, Robodock en Contrabanda festival – is de sfeer soms melancholiek en intiem, maar meestal feestelijk en uitbundig, met een ruige rock & roll- thematiek in de teksten.  Voor de muzikanten uit zes verschillende landen (Nederland, Mexico, Argentinië, Bulgarije, Tsjechië en Chili) is het vermengen van de diverse culturen een vanzelfsprekendheid.

The Soulslammer

The Soulslammer heeft naam gemaakt als DJ Frank-E in het Paard in Den Haag en speelde op Lowlands. Zijn Funk parties werden bekend onder de naam 'The Funk Syndicate'. Als the 'Soulslammer' gaat hij terug naar z'n roots. Met het Tabass-Co collective heeft hij gedraaid op events van formaat als Pure Jazz Festival en het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Ook staan zij regelmatig in de North Sea Jazz Club in Amsterdam, het Paard en de Rootz in Den Haag.

The Strong and Silent Types

Twee snoeistrakke akoestische gitaren, een scheurende accordeon en een rockende contrabas. Met de swingende muziek van Django Reinhardt als basis spelen The Strong and Silent Types een opwindende en soul-volle mix van gypsy swing, Zuid-Amerikaanse rumbaʼs & bossaʼs en Franse musette. Deze knappe mannen beleefden glorieuze momenten op podia in het binnen- en buitenland. Op tal van kleine evenementen tot grote festivals lieten ze het publiek in vervoering achter. Geen wonder dat deze band een vaste schare bewonderaars heeft!

DJ Jairzinho

DJ Jairzinho is cultuurjournalist, muziekprogrammeur en AfroLatinJazz DJ. Hij schreef voor media zoals Groene Amsterdammer en De Volkskrant, programmeert bij de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord en draait op plekken zoals Paradiso, Bimhuis, Melkweg en Global Dance Lab Amsterdam. De  gedeelde muzikale cultuurgeschiedenis tussen Afrika en de Cariben vormt het muzikale kompas waarop Jairzinho vaart.

Maison du Malheur

Vanaf 2013 speelden Maison du Malheur onder meer Lowlands plat en trokken tijdens hun tour half Europa door om vervolgens aan een nieuw album te gaan sleutelen. Na pak hem beet drie maanden in een garage komt Maison du Malheur terug in 2015 met een nieuw album!  De smeltkroes van roots, rhythm and New Orleans jazz waar Maison du Malheur om bekend staat is op hun nieuwe album intenser, broeiender en diverser dan ooit tevoren. Met meer dan 300 gespeelde Europese shows, een contract bij fijnproeverslabel Excelsior Recordings en een plekje in een Heineken commercial, wordt Maison du Malheur daarnaast ook nog eens beschouwd als één van de uniekste festivalbands van Nederland.