vara specials

Omroep VARA is sinds 2006 mediapartner van het Movies that Matter Festival. Zo wordt jaarlijks de VARA Publieksprijs uitgereikt, vindt er een VARAdag plaats en zendt de VARA  op televisie movies that matter uit. Dit jaar wordt de samenwerking uitgebreid met twee primeurs op het festival.

spijkers met koppen

spijkers met koppen

Op zaterdag 21 maart een VARA primeur op het festival; de live uitzending van het radioprogramma Spijkers met Koppen.
U bent van harte welkom deze uitzending op locatie, gepresenteerd door Felix Meurders en Dolf Jansen, bij te wonen. Gasten worden in de week voorafgaand aan het festival bekend gemaakt, wel is nu al bekend dat de band Racoon zal optreden.

Zaterdag 21 maart, 12 - 14.00 uur, Theater aan het Spui

wereldpremiere 'bloedbroeders'

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de massaslachting op Armeniërs plaatsvond. Vandaag de dag nog altijd een zeer beladen en omstreden onderwerp, zowel onder Turken als Armeniërs. De VARA maakte er de zesdelige documentaireserie Bloedbroeders over. 

De serie gaat op zondag 22 maart van 10.30 - 16.00 uur in de vorm van een marathon van 6 afleveringen in wereldpremière op het Movies that Matter Festival. Op zondagavond 22 maart zal de eerste aflevering op televisie te zien zijn.

varadag

Op zondag 22 maart presenteert het festival in samenwerking met de VARA een dag waarop een aantal hoogtepunten uit het festivalprogramma vertoond worden. Dit jaar zijn dat: openingsfilm Timbuktu, het poëtische Come to my Voice en de geanimeerde documentaire The Wanted 18. Na afloop van Timbuktu en The Wanted 18 volgen nagesprekken met respectievelijk een Mali-deskundige en de regisseur van de film.
De presentatie voor deze dag is in handen van filmmaker Elena Lindemans.

Zondag 22 maart; 11 - 17.30 uur, Theater aan het Spui

 

vara publieksprijs

Ieder jaar vragen we het publiek om te stemmen op de festivalfilms. De winnende film ontvangt de VARA Audience Award, een geldprijs van 2.500,- Euro en de award. De winnende film wordt in het jaar volgend op het festival of tijdens het eerst volgende festival op VARA TV uitgezonden. 

Breng na iedere film uw stem uit en beslis zo mee wie 
de winnaar wordt!

VARA films op TV

Ook zendt VARA tussen 23 en 27 maart vier movies that matter uit op NPO2:

Dinsdad 24 maart 23.00 uur The Shelter
Woensdag 25 maart 23.00 uur First to Fall
Donderdag 26 maart 00.00 uur Give Up Tomorrow
Vrijdag 27 maart 23.30 uur Miele