Music that Matters 2016

Music that Matters 2016

Op het Movies that Matter Festival kan je voor meer terecht dan alleen films. Zo zijn er ook talkshows en debatten, maar ook is er bijna dagelijks live muziek. Haagse bandjes, dj's en buitenlandse artiesten vullen 's avonds de foyer van Theater aan het Spui met muziek die de festivalsfeer compleet maakt.

The Dubbeez

The Dubbeez is een jonge reggae club uit Amsterdam, die laat zien dat goede reggae tijdloos is. Ze kregen bekendheid door hun winst bij de Battle of the Bands tijdens de Uitmarkt. Ze nemen de beste klassieke reggae en vertalen die naar het hier en nu.

Sonita

Rapper Sonita Alizadeh verwoordt het verdriet van honderdduizenden, vaak heel jonge meisjes in Afghanistan die jaarlijks, volgens een eeuwenoude traditie, als bruid worden verkocht aan meestal veel oudere mannen. Sinds zij ‘Brides for Sale’ (2014) op YouTube zette is Sonita een ster in Afghanistan.

DJ Bobby Boogaloo

Afro-latin-funk grooves die je aan het dansen maken. Vliegend tussen New York en Rio, van Havana naar Kingston en van Kinshasa naar Londen. Grenzeloze muziek om op te swingen! 

Ragmob

De Haagse band Ragmob brengt de Honky Tonk, Hillbilly en Western Swing muziek tot leven. Ragmob speelt voornamelijk repertoire van Bob Wills en Hank Williams, hun grote helden. Maar ook nummers van Johnny Cash komen voorbij. Al jaren speelt Ragmob door het hele land op festivals, feesten, kroegen en in huiskamers. Een optreden van Ragmob is een feest met een lach en een traan.

Flageolettes

De Flageolettes zijn Femke op gitaar/accordeon, Marlon op contrabas en Lielian op drums/percussie. Alledrie zang recht uit het hart. Ze spelen muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug, pop van alle tijden, van chill naar heavy, mambo, swing, klezmer, balkan, rock&roll, reggae en nóg veel meer.