Refugee Specials

De wereldwijde vluchtelingenproblematiek raakt ons allemaal. Daarom besteden we dit jaar extra aandacht aan dit thema met een uitgebreid film- en debatprogramma en vele specials. Met op zaterdag 19 maart om 16.30 uur in de foyer de gratis talkshow REFUGEES, THE RECAP en meer:
bootjes vouwen

Bootjes vouwen

Tijdens het festival kan het publiek in de foyer van Theater aan het Spui meebouwen aan de installatie van ex-UAF student Nosrat Mansouri. In deze houten installatie, die
dient als monument voor alle bootvluchtelingen, worden uw papieren gevouwen bootjes geplaatst.

Nice People

In samenwerking met UNHCR en Stichting voor Vluchteling Studenten UAF organiseert het festival twee speciale vertoningen van de feelgood film Nice People met na afloop
een nagesprek.
Opvang op het Spui

Opvang op het Spui

Better Shelter ontwikkelde in opdracht van UNHCR en IKEA Foundation een nieuwe, innovatieve vorm van opvang voor vluchtelingen. In plaats van de bekende tenten bouwen ze housing units, die een veiliger en duurzamer onderkomen bieden voor vluchtelingen wereldwijd. Op zaterdag 19 maart wordt op het Spuiplein zo’n ingerichte housing unit opgebouwd. Het publiek kan deze opvang voor vluchtelingen met eigen ogen zien.
Media that Matter

Media that Matter

Avondvullend crossover programma met een knipoog, in samenwerking met journalistiek productie platform Prospektor. Op zaterdag 26 maart neemt acteur en voormalig UAF-student George Tobal het publiek mee op een theatrale reis. Aan de hand van korte film, interviews en radio-documentaires werpt hij een ander licht op de vluchtelingenproblematiek. Vanaf 19.30 uur in Theater aan het Spui Kleine Zaal.

In Limbo Embassy

In Limbo Embassy is een reizende ambassade voor vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden. Met vluchtelingen in de rol van ambassadeurs onderzoekt In Limbo Embassy het vraagstuk rondom asielzoekers. De pipowagen waarmee de ambassade rondreist, staat in het openingsweekend op het pleintje voor Theater aan het Spui.