Ai Weiwei

De Chinese Kunstenaar en activist Ai Weiwei wordt geportretteerd in de documentaire Ai Weiwei: Never Sorry. De film biedt een persoonlijk verslag over de luis in de pels van de Chinese staat. Klik hier voor de webportage over Ai Weiwei.

Emad Burnat

De Palestijnse Emad Burnat is de regisseur van en activist in de documentaire 5 Broken Camera's. De film was de grote winnaar van IDFA 2011. Klik hier voor de webportage over Emad Burnat.

Mnikelo Ndabankulu

De Zuid-Afrikaanse Mnikelo Ndabankulu wordt geportretteerd in de film Dear Mandela over de bewoners van de nederzettingen rond de Zuid-Afrikaanse slums, die door de overheid ontruimd en vernietigd zullen worden. Klik hier voor de webportage over Mnikelo Ndabankulu.

Sergey Yenin

De Wit-Russische Sergej Yenin is de jonge, vrijgevochten homoseksuele activist uit de documentaire East Bloc Love. Wanneer zijn partner wordt doodgeschoten, begint hij aan zijn openlijke gevecht voor gelijkheid. Kijk hier voor de webportage over Sergey Yenin.

Gene Sharp and Jamila Raqib

Gene Sharp en Jamila Raqib zijn de protagonisten uit de film How to Start a Revolution, over het werk van de innemende wetenschapper Sharp en zijn trouwe rechterhand Raqib. Klik hier voor de webportage over Gene Sharp and Jamila Raqib.

Oleg Kashin

Oleg Kashin is de activistische blogger uit de film Putin's Kiss, over het dilemma van de Russische studente Marsha. Ze is lid van de patriottistische jeugdbeweging Nashi. De liberale Oleg doet haar rotsvaste geloof in de beweging wankelen. Kijk hier voor de webportage over Oleg Kashin.

 

Geronimo Arevalos

Geronimo Arevalos is de immer vriendelijke boer en activist uit de film Raising Resistance, over kleine boeren in Paraguay die in opstand komen tegen de grote sojatelers. Kijk hier voor de webportage over Geronimo Arevalos.

Sasha Volgina

Sasha Volgina is de strijdbare moeder uit de film Sinners' Disease. De 31-jarige activiste is een van de vele hiv-positieve Russen. Maar virusremmers zijn schaars in Rusland. Klik hier voor de webportage over Sasha Volgina.

Sonali Samarasinghe Wickrematunge

Sonali Samarasinghe Wickrematunge is de activiste uit de film Silenced Voices. De film vertelt het verhaal van journalisten in Sri Lanka die lijf en leden riskeren om hun beroep te kunnen uitoefenen. Kijk hier voor de webportage over Sonali Samarasinghe Wickrematunge.

Lilia Weslaty

Lilia Weslaty is de activiste uit de film Zero Silence, waarin drie filmmakers in Tunesië, Egypte en Libanon verschillende jonge Arabische activisten volgen in hun strijd voor vrijheid van meningsuiting en democratie. Ze doorbraken de stilte en voerden hun vreedzame strijd middels tekst, muziek, fotografie en film. Klik hier voor de webportage over Lilia Weslaty.