Students' Choice Award

Students Choice Intro

Studenten hebben op het Movies that Matter Festival hun eigen competitieprogramma, in samenwerking met o.a. De Haagse Hogeschool: Students' Choice. Zij reiken tijdens het festival de Students' Choice Award uit, bestaande uit de Gouden Vlinder en € 1.500 euro.

15 studenten beoordeelden 8 human rights films. De 4 films die zij daarvan het beste vonden vormden de Students' Choice selectie en waren op het festival voor alle studenten en CJP'ers gratis te zien!

De studentenjury heeft voor het Movies that Matter Festival 2017 uit deze 8 films gekozen: The Borneo Case, The Citizen, Forever Pure, The Girl who Saved my Life, The Islands and the Whales, Tamara,Tickling Giants en The Verdict.

De Students' Choice Award werd gewonnen door Roland Vranik, regisseur van The Citizen.

Students Choice Filmselectie 2017

The Citizen

Roland Vranik, Hongaars, 2016, 110 min, fictie

Ontroerende speelfilm over de Afrikaanse vluchteling Wilson, die in Hongarije woont en graag Hongaars staatsburger wil worden. Hij wordt verliefd op zijn lerares Mari en de liefde is wederzijds, maar hun relatie wordt bemoeilijkt door de illegale Iraanse vluchteling Shririn, die bij Wilson is ondergedoken.

Gratis te zien voor studenten op:
zaterdag 25 maart 21:30 uur - Theater aan het Spui Kleine Zaal

Lees hier meer!

Tamara

Elia Schneider, Engels, 2016, 110 min, fictie

Teo voelt zich een vrouw. In Parijs kan hij zijn flamboyante zelf zijn, maar terug in thuisland Venezuela conformeert hij zich aan  de geldende normen. Hij start een gezin en draagt voortaan mannenkleding. Na een tijdje wringt de schoen en begint Teo de transformatie naar wie hij had moeten zijn. Gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.

Gratis te zien voor studenten op:
zondag 26 maart 21:00 uur -Theater aan het Spui Kleine Zaal

Lees hier meer!

Tickling Giants

Sara Taksler, Engels, 2016, 115 min, documentaire

In de opkomst van de Arabische lente in Egypte neemt Bassem Youssef de beslissing om zijn baan als hartchirurg op te geven en een komedieshow te beginnen. Met humor daagt Bassem, die al snel de ‘Egyptische Jon Stewart’ wordt genoemd, het machtsmisbruik uit. Ook met de echte Jon Stewart!

Gratis te zien voor studenten op:
vrijdag 24 maart 19:00 uur - Theater aan het Spui Kleine Zaal

Lees hier meer!

The Verdict

Lars Kraume, Duitland, 2016, 90 min, fictie

Hoe deze film afloopt ligt aan het publiek! In dit spannende rechtbankdrama is het aan het publiek om een oordeel te vellen, terwijl zij zich geconfronteerd ziet met een klassiek duivels dilemma. Is de straaljagerpiloot die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschiet schuldig aan de dood van 163 inzittenden of moet hij geridderd worden voor het redden van 70.000 mensen in het voetbalstadion, het beoogde einddoel van de kapers?

Gratis te zien voor studenten op:
donderdag 30 maart 13:30 uur - Theater aan het Spui Grote Zaal

Lees hier meer!

De juryleden voor Students' Choice 2017:

Maria Ahmed, Elina Bracina, Ana-Maria Gatejel, Raphaël Héliot, Angelina Ignatjeva, Caio Junqueira de Brito, Setareh Kahkeshan, Benno Lambooij, Khatra Nur, Zuzanna Ostromecka, João Pires, Marina Salamakha, Lina Schmid, Tim Verheij, Lysaifeni Wout