Music that Matters 2017

Op het festival kun je niet alleen terecht voor films, talkshows en debatten; ook is er bijna dagelijks live muziek. Haagse bandjes, dj's en buitenlandse artiesten vullen 's avonds de foyer van Theater aan het Spui met muziek die de festivalsfeer compleet maakt. Toegang gratis, iedereen is welkom!

DJ Marcel Barlag

Marcel Barlag, aka Dominee Barlag, is naast brillenverkoper ook DJ. Met zijn Disco Bicycle Drive Inn show weet hij zelfs de meest Calvinistische Hollandse verjaardag tot een waar Sodom en Gomorra te transformeren. Vanuit zijn fiets tovert hij niet alleen de meest obscure plaatjes tevoorschijn, maar ook een uiterst knusse entourage waarbij het heerlijk los gaan is tot in de kleinste uurtjes.

DJ Marcel Barlag zal op vrijdag 24 maart om 19.00 en 22.00 uur zijn DJ-kunsten vertonen.

D.J. Miel

D.J. Miel draait plaatjes uit Papa’s Platenkast: muziek die zijn moeder niet kon waarderen. Zij luisterde liever naar Radio 4, maar dan wel zo zacht dat niemand het eigenlijk kon horen. Hij draait vooral soul en funk uit de jaren '70, met invloeden van jazz en Afrikaanse percussie. 

D.J. Miel draait tijdens het festival op 25, 28, 29, 30 en 31 maart zijn plaatjes.

Rag Mob

De Haagse band Ragmob brengt de Honky Tonk, Hillbilly en Western Swing muziek tot leven. In 2008 werd Ragmob opgericht en de mannen van Ragmob vonden elkaar in hun liefde voor deze muziek uit de jaren '30 en ’40, waar iedereen vrolijk van wordt, maar met een melancholieke ondertoon. Ragmob speelt voornamelijk repertoire van Bob Wills en Hank Williams, hun grote helden. Maar ook nummers van Johnny Cash komen voorbij. Al jaren speelt Ragmob door het hele land op festivals, feesten, kroegen en in huiskamers. Een optreden van Ragmob is een feest met een lach en een traan.

Ragmob speelt op zaterdag 25 maart om 22.15 uur.

DJ. Jah a.k.a. Dubmaster

Braziliaanse DJ. Jah a.k.a. Dubmaster vertegenwoordigt de massive van Rio de Janeiro met een vernieuwende dubsound vol Braziliaanse kleuren en accenten. (Bron: reggaegeel.com)

DJ Jah Criss treedt op zondag 26 maart op om 22.15 uur.

Piñata

Piñata heeft haar wortels op het F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen. Wat begon als een groep vrienden, jammend op een surf feestje, is uitgegroeid tot een van dé Haagse bands van het moment.
Met de energieke mix van reggaepop en hiphop met ska, latin, mariachi en meer verandert Piñata menig publiek in een dansende massa feestgangers. Bands als The Cat Empire, Sublime, Groundation en Relax zijn goede inspiratiebronnen voor het eigen werk.

Piñata is er op woensdag 29 maart om 22.30 uur.

Flageolettes

De Flageolettes zijn Femke op gitaar/accordeon, Marlon op contrabas en Lielian op drums/percussie. Alledrie zang recht uit het hart. Ze spelen muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug, pop van alle tijden, van chill naar heavy, mambo, swing, klezmer, balkan, rock&roll, reggae en nóg veel meer.
 
De Flageolettes spelen op donderdag 30 maart om 19.30 én 22.15 uur.
 

The Stangs

The Stangs is een Haagse Beatgroep. Geïnspireerd door het Haagse duinlandschap en de windige wateren, creëren ze hun eigen Dune Beat. Denk aan fluitende gitaar- en orgel riffs ondersteund door een melodische bas en swingende drums, die ruimte over laten voor harmonieën met een schreeuwtje tussendoor. Kijken naar The Stangs is terug gaan in de tijd. (Bron: www.popronde.nl)

De Stangs spelen op vrijdag 31 maart om 22.20 uur.

Zitakula

Zitakula is een afrobeatband uit Amsterdam, die is vernoemd naar een exotische parkiet met groengele kleuren en een onderscheidende lokroep. De band is bij elkaar gekomen door een liefde voor de grooves  van Lagos en Addis Ababa, de werelden van Fela Kuti en Mulatu Astatke. Zitakula brengt een explosieve mix van Afrikaanse ritmes en melodieën en westerse jazz en funk, met een scheutje Brazilië. (www.eurosonic-noorderslag.nl)

Zitakula speelt tijdens het spetterende slotfeest op zaterdag 1 april om 23.00 uur.