Top 5 BNNVARA Publieksprijs

Zaterdag 31 maart heeft de documentaire City of Joy de BNNVARA-publieksprijs gewonnen tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag. Op de laatste dag van het filmfestival maakte BNNVARA voorzitter/algemeen directeur Gerard Timmer de winnaar bekend. Hij deed dat namens BNNVARA en namens het publiek dat de afgelopen week op deze film stemde. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en gaat naar de maker van de film: Madeleine Gavin.

Op zaterdag 24 maart ging City of Joy in première tijdens het Movies that Matter Festival. City of Joy is een inspirerende documentaire over Congolese vrouwen die pijn omzetten in kracht. Vrouwen en meisjes die slachtoffer waren van verkrachting tijdens het conflict in de Democratische Republiek Congo, leren in de ‘City of Joy’ om met hun verleden om te gaan, weer van zichzelf te houden, en uiteindelijk leiders in hun gemeenschap te worden.

Gerard Timmer: “BNNVARA voelt zich al elf jaar verbonden met het Movies that Matter Festival. Dit festival vertoont films die er toe doen, films die het verschil maken. Net als we dat met onze programma’s op radio, televisie, online en in onze VARAgids doen. De BNNVARA-publiekswinnaar van dit festival, City of Joy, is daar een prachtig voorbeeld van. Een inspirerende documentaire waar slachtoffers van verkrachting worden omgevormd tot gemeenschapsleiders."

BNNVARA reikt jaarlijks een prijs uit aan de film, die door het publiek als beste van het Movies that Matter Festival gekozen wordt. De bezoekers konden de afgelopen week na elke vertoning hun stem uitbrengen. BNNVARA is sinds elf jaar mediapartner van het Movies that Matter Festival.