Première Mensjesrechten

Op vrijdag 22 maart openen we het Movies that Matter festival met twee gloednieuwe Mensjesrechten documentaires die samenkomen in een feestelijk programma voor het primair onderwijs. Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn van harte welkom deze premières bij te wonen! 

Het programma
De gloednieuwe kinderdocumentaires die we vertonen zijn:

Mijn Brief aan de Oliemannen
Papilou woont in de NigerDelta en wil dat de olievervuiling stopt. Grote hoeveelheden ruwe olie, die in de achtertuin van zijn vader liggen, moeten worden opgeruimd omdat iedereen er ziek van wordt. Om te zorgen dat iemand hem helpt, besluit Papilou een brief te schrijven aan oliemaatschappij Shell.

Shukran Sinterklaas
De twee Syrische zusjes May en Malak wonen en gaan naar school in Den Haag. Ze zijn nog niet zeker of ze mogen blijven in Nederland, toch vieren ze dit jaar voor het eerst Sinterklaas en worden hierdoor nog meer onderdeel van de Nederlandse samenleving.

Naast deze twee indrukwekkende documentaires, zorgen we natuurlijk ook weer voor een leuk randprogramma. Zo gaan leerlingen onder leiding van televisiepresentatrice Anne-Mar Zwart in gesprek met de filmmakers, hoofdpersonen en elkaar over de film. De leerlingen worden actief betrokken en uitgedaagd zich te verplaatsen in de situatie van de hoofdpersonen. We sluiten het programma af met de enige echte Kinderrechten Quiz. Kortom, een echte festivalervaring!

Reserveren?
Het programma vindt plaats op vrijdag 22 maart van 12:30 tot 14:00 uur in Theater aan het Spui.

De kosten zijn €5,- per leerling.

Lijkt je het leuk om naar deze feestelijke middag te komen met je leerlingen? Meld je dan snel aan via educatie@moviesthatmatter.nl of bel 020-7733624.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt- we werken op basis van binnenkomst aanmeldingen.