Rafiki

Rafiki

Landelijke vertoningen
Rafiki is nu ook bij jou in de buurt te boeken als educatieprogramma. Reserveren kan via dit formulier. Lees meer over onze GRATIS kennismakingsactie. Wil je graag meer weten of wil je advies op maat? Neem contact met ons op via 020-2807612 of mail met educatie@moviesthatmatter.nl.
 

De film
'Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenoten,' zo leren we in de speelfilm Rafiki. Maar de jonge meiden Kena en Ziki verlangen naar meer. Ondanks de politieke strijd tussen hun families weigeren de meiden zich uit elkaar te laten drijven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit, worden ze gedwongen te kiezen tussen hun geluk of hun veiligheid. 

Deze inspirerende film geeft een verfrissende kijk op hedendaags Kenia: jonge mensen die met conservatieve tradities willen breken en zelf keuzes willen maken over wie en wat ze willen zijn. De film is in Kenia dan ook verboden. 

De verdieping
Samen met het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) maken we een gloednieuw en dynamisch verdiepingsprogramma bij Rafiki voor de bovenbouw van het vmbo en voor het mbo, met voorbereidend online leerpad, waarin we leerlingen uitdagen mee te praten over identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn. In het energieke voorprogramma worden deze onderwerpen eveneens belicht door een aantal spoken word artiesten waaronder YMP.