Rafiki

Rafiki

De film
'Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenoten,' zo leren we in de speelfilm Rafiki. Maar de jonge meiden Kena en Ziki verlangen naar meer. Ondanks de politieke strijd tussen hun families weigeren de meiden zich uit elkaar te laten drijven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit, worden ze gedwongen te kiezen tussen hun geluk of hun veiligheid. 

Deze inspirerende film geeft een verfrissende kijk op hedendaags Kenia: jonge mensen die met conservatieve tradities willen breken en zelf keuzes willen maken over wie en wat ze willen zijn. De film is in Kenia dan ook verboden. 

De verdieping
Samen met het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) maken we een gloednieuw en dynamisch verdiepingsprogramma bij Rafiki voor vmbo 4 en mbo, met voorbereidend online leerpad, waarin we leerlingen uitdagen mee te praten over identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn. In het energieke voorprogramma worden deze onderwerpen eveneens belicht door een aantal spoken word artiesten waaronder de Rotterdamse YMP.

De Nederlandse première van de film vindt plaats tijdens het IFFR (23 jan- 3 feb 2019). 

Woensdag 20 en donderdag 21 maart 2019
in Eye Amsterdam
Maandag 25 t/m donderdag 28 maart 2019
in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag

Nu alvast reserveren?
Bel via 020-2807612 of stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl 

Kosten*
Film en verdieping; € 5 per leerling
Movies that Matter accepteert de CJP-kaart
In Den Haag en Amsterdam geldt voor nieuw deelnemende (v)mbo opleidingen een kennismakingsactie. Deelname is voor hen kosteloos. Het aantal plekken dat we nog weg kunnen geven is beperkt. Wees er dus snel bij! 

Lesmateriaal
Het digitale leerpad dat bij deze vertoning hoort vind je hier.