Junha's Planet

Filmhuis in Gesprek: 5 jaar passend onderwijs

Op dinsdag 26 maart 2019 organiseren Filmhuis Den Haag en Movies that Matter Festival een nieuwe editie van Filmhuis in Gesprek; een verdiepings- en netwerkbijeenkomst voor docenten, didactici en geïnteresseerden in onderwijs. Naar aanleiding van de ontroerende documentaire Junha’s Planet, geregisseerd door Hyung-sook Hong, gaan we met elkaar en met een aantal relevante deskundigen in gesprek over 5 jaar passend onderwijs.
Het gesprek wordt geleid door Bjorn Bouwens; filmexpert en manager Onderwijs & Onderzoek aan Hogeschool Inholland. 
De gastsprekers worden z.s.m. hier aangekondigd.

Junha’s Planet
Naar school gaan is spannend voor de elfjarige Junha. Klasgenoten ontwijken hem omdat hij zomaar ineens kan gaan spugen en slaan. Leraren proberen hem met engelengeduld in bedwang te houden, maar Junha lijkt onbereikbaar. Bij iedereen rijst de vraag of hij met zijn ernstige gedragsproblemen wel in deze klas thuishoort. In dit tedere portret van Junha zien we hoe hij zich met moeite een weg baant door het schoolsysteem, vol welwillende leraren en gedragsexperts, die echter net als Junha’s ouders met hun handen in het haar zitten. Liefde en onmacht wisselen elkaar af. Filmhuis Den Haag en Movies that Matter zetten film dagelijks in als basis voor educatie, uitwisseling en verdieping. Tijdens Filmhuis in Gesprek kunt u met collega’s uit het onderwijs en geïnteresseerden kijken naar bijzondere films, waarin het thema Onderwijs centraal staat.

Bekijk hier alvast de trailer van de film.

Programma:
18.45 uur: Inloop
19.00 uur: Welkomwoord
19.05 uur: Vertoning Junha’s Planet
20.50 uur: Nagesprek
21.15 uur: Borrel

Aanmelden
Wil je Filmhuis in Gesprek op dinsdag 26 maart a.s. bijwonen?

* Tickets zijn €5,- (inclusief 1 drankje)
* Kaarten zijn te koop via de website van Filmhuis Den Haag met de actiecode FHIG2019
* Op vertoon van je ticket(s) ontvang je op dinsdag 26 maart één consumptiebon p.p.

Workshop aanvragen voor lerarenopleiding?


Movies that Matter Educatie verzorgt op maat workshops voor lerarenopleidingen. In de workshops staat het effectief gebruik van korte kwaliteitsfilms centraal. De workshops zijn praktisch en dienen vooral als inspirerende voorbeeldles voor de leraren in opleiding. Hoe zet je film in als waardevol didactisch hulpmiddel?

Geschikt voor lerarenopleidingen Aardrijkskunde, Maatschappijleer, Geschiedenis, Economie.