Expo's

Visual Human Rights


Van 4 t/m 29 maart is in het Atrium in Den Haag 
de expositie Visual Human Rights te zien. Hoessein Alkisaei fotografeerde organisaties en individuen in Den Haag die de dertig artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens representeren. 

Meet the Activist


Deze expositie laat je nader kennismaken met de 
acht mensenrechtenactivisten uit het Activistprogramma van dit jaar. Deze expo is te zien in de foyer van Theater aan het Spui. 

Video Expo: Tierra van Regina José Galindo


De Guatemalteekse kunstenares en activist Regina José Galindo maakte de video-installatie Tierra als protest tegen de ex-president van Guatemala José Efraín Ríos Montt, die is veroordeeld voor genocide
en misdaden tegen de menselijkheid. Tierra is tijdens het festival te zien in het foyer van Theater aan het Spui. Met dank aan de activist en het Prins Claus Fonds.

Hybrid Peace, Stroom Den Haag

Stroom Den Haag presenteert een samenwerking met het artistiek/activistische platform Visual Culture Research Center uit Oekraïne, getiteld Hybrid Peace. De status quo van de internationale gemeenschap is momenteel in de greep van hybride vrede, waarbij de hybride aard van oorlogvoering elders de lokale sociale en politieke omstandigheden beïnvloedt. Lees meer.