Judge Julia Sebutinde

Camera Justitia Masterclass

Op donderdag 30 maart om 16:00 uur geeft rechter Julia Sebutinde van het Internationaal Gerechtshof een Masterclass aan de hand van fragmenten uit het Camera Justitia festivalprogramma. Sebutinde was eerder als rechter verbonden aan het Special Court for Sierra Leone en de High Court of Uganda. Zij zal onder meer ingaan op recht en onrecht in Oeganda, de rol van het recht in de zoektocht naar wereldwijde gerechtigheid en haar ervaringen als internationale rechter. De masterclass wordt geleid door rechtsfilosofe en publiciste Heikelina Verrijn Stuart.

De Masterclass is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via camerajustitia@moviesthatmatter.nl.

Voorafgaand aan de Masterclass wordt de film No Place for a Rebel over voormalig Oegandees kindsoldaat Opono Opondo vertoond.

Het Camera Justitia programma wordt mogelijk gemaakt door het vfonds

Masterclass: Pushing Back Putinism

De Russische mensenrechtenexpert Anna Neistat (Senior Director of Research bij Amnesty International) geeft op dinsdag 28 maart van 14.15 - 16.30 na de vertoning van City 40 de Masterclass PUSHING BACK PUTINISM

Anna Neistat, de hoofdspreker van deze masterclass, is Senior Director of Research bij Amnesty International. Ze groeide op in Rusland, waar ze haar internationale mensenrechtencarrière begon. Rusland en veel andere landen trekken zich steeds meer terug uit hun internationale verplichtingen op mensenrechtengebied, en zetten deze rechten zo op het spel. Met Rusland als voorbeeld zal Neistat een breder perspectief bieden op deze wereldwijde trend van afnemende ruimte voor civil society en de mogelijkheden voor de toekomst schetsen om dit proces te keren. Voorafgaand aan de film geeft zij een inleiding.

Koop je kaartje voor de film + masterclass hier.