A Small Act - A Matter of ACT Night

Small Act, A
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 26 maart 2011 - 20:00

Feestelijke avond, gepresenteerd door Astrid Joosten, waar de aanwezige mensenrechtenverdedigers uit het A Matter of ACT-programma in de spotlights staan. A Small ACT van Jennifer Arnold wordt vertoond. Speciale gast is Hina Jilani uit Pakistan, voormalig speciaal VN-rapporteur voor mensenrechtenverdedigers.

 

A Small Act

In het Oost-Afrikaanse Kenia is het basisonderwijs gratis. Hierdoor zijn veel klassen overvol, maar onderwijs is in theorie voor iedereen mogelijk. Dit geldt niet voor het middelbaar onderwijs, laat staan voor de universiteit. Voor veel Keniaanse kinderen is studeren helaas een onbereikbare droom.

 

Chris Mburu had geluk: een Zweedse vrouw, Hilde Back, sponsorde zijn opleiding tot aan de universiteit. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Nairobi, om daarna met een Fullbright Scholarship naar Harvard te vertrekken. In 1993 haalde hij zijn master in International Human Rights Law. Een internationale carrière volgde. Tegenwoordig werkt hij als mensenrechtenadvocaat bij de Verenigde Naties. In 2001 richtte hij het Hilde Back Education Fund op om ambitieuze Keniaanse kinderen dezelfde kans te geven als hij ooit kreeg.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen