A Small Act – Q&A met Chris Mburu en Hilde Back

Small Act, A
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

maandag 28 maart 2011 - 14:00

Marlieke Kieboom van het Institute of Social Studies interviewt Chris Mburu, activist en mensenrechtenadvocaat bij de VN, en de Zweedse Hilde Back, die zijn opleiding bekostigde.


In het Oost-Afrikaanse Kenia is het basisonderwijs gratis. Hierdoor zijn veel klassen overvol, maar onderwijs is in theorie voor iedereen mogelijk. Dit geldt niet voor het middelbaar onderwijs, laat staan voor de universiteit. Voor veel Keniaanse kinderen is studeren helaas een onbereikbare droom.


Chris Mburu had geluk: een Zweedse vrouw, Hilde Back, sponsorde zijn opleiding tot aan de universiteit. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Nairobi, om daarna met een Fullbright Scholarship naar Harvard te vertrekken. In 1993 haalde hij zijn master in International Human Rights Law. Een internationale carrière volgde. Tegenwoordig werkt hij als mensenrechtenadvocaat bij de Verenigde Naties. In 2001 richtte hij het Hilde Back Education Fund op om ambitieuze Keniaanse kinderen dezelfde kans te geven als hij ooit

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen