Granito – Debat met filmmakers

Granito
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

dinsdag 29 maart 2011 - 19:00

Debat over de zoektocht naar de waarheid van de burgeroorlog Guatamala, met documentairemakers Pamela Yates, Peter Kinoy en Paco de Onís, en Marlies Stappers, initiatiefneemster van Impunity Watch. Het debat wordt geleid door journalist Harm Botje.

 

 

Pamela Yates is een Amerikaanse documentairemaakster. Ze is medeoprichter van Skylight Pictures (samen met Peter Kinoy), een bedrijf dat zich toelegt op het maken van films en digitale  mediatools die mensenrechten en het streven naar rechtvaardigheid onder de aandacht brengen via meerjarige voorlichtingscampagnes, bedoeld om maatschappelijke veranderingsprocessen in gang te zetten.


Marlies Stappers is de oprichter Impunity Watch en van het Nederlands Platform tegen de Straffeloosheid in Guatemala. Tussen 1995 en 2001 woonde is ze Guatemala, waar ze onder meer Guatemalaanse vluchtelingen die terugkwamen uit Mexico begeleidde. Bovendien werkte zij als onderzoeker voor de Guatemalan Historical Truth Commission.


Harm Ede Botje (1965) schrijft sinds 1995 voor Vrij Nederland. Hij is algemeen redacteur met als speciale aandachtsgebieden buitenlandverslaggeving en ontwikkelingssamenwerking. Voordat hij bij Vrij Nederland kwam werken, was hij redacteur bij het VPRO-radioprogramma Argos, verslaggever bij het Radio 1 Journaal en freelancer bij VARA-radio.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen