Unjust - Debat

Unjust
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 27 maart 2011 - 15:30

Debat met activiste Suciwati Munir, mensenrechtenspecialist Martha Meijer, en filmmaker Josefina Bergsten. Onder leiding van Vrij Nederland-journalist Harm Ede Botje.

Suciwati Munir is door TIME Magazine uitgroepen tot een ‘Asian hero', in Indonesië bekend om haar aanhoudende gevecht om gerechtigheid voor haar vergiftigde man Munir Said Thalib, Indonesisch meest bekende mensenrechtenactivist die overleed op een vlucht van Jakarta naar Amsterdam. De

42-jarige Suciwati probeert al bijna zeven jaar tevergeefs de voormalige chef van de Indonesische geheime dienst achter slot en grendel te krijgen voor de moord op haar man. Haar onuitputtelijke energie haalt Suciwati uit de liefde. "Liefde voor mijn man, mijn kinderen en mijn vrienden, liefde voor de mensen die voor gerechtigheid vechten en uit liefde voor mijn vaderland."


Mensenrechtenspecialist Martha Meijer is de voormalige directeur van Aim for Human Rights.


Harm Ede Botje schrijft sinds 1995 voor Vrij Nederland. Hij is algemeen redacteur met als speciale aandachtsgebieden buitenlandverslaggeving en ontwikkelingssamenwerking. Voordat hij bij Vrij Nederland kwam werken, was hij redacteur bij het VPRO-radioprogramma Argos, verslaggever bij het Radio 1 Journaal en freelancer bij de Vara-radio.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen