Muziekoptredens

Surprising Europe, the life and times of Ssuuna Golooba
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zondag 27 maart 2011 - 19:00

Zondagavond vinden diverse muziekoptredens plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Na een optreden van de in Sarabah geportretteerde hiphopster Sister Fa, volgen K-Nell, Scor.pi.o en Wonda Wendy.


Senegal heeft de grootste hiphop gemeenschap in Afrika, voornamelijk in de stad Dakar. Hoewel ze nu gevestigd is in Berlijn, is Sister Fa de meest opvallende vrouwelijke rapper uit die scene. De cd Sarabah is haar internationale debuut. 

HIV, gearrangeerde huwelijken, vrouwenbesnijdenis en de rol van de islam. Het zijn allemaal sociale problemen die de Senegalese rapster Sister Fa met haar muziek onder de aandacht brengt.
Ze doet dat door de tegen de Gangsta Rap aanhangende beats, militant en strak. Vooral Noord-Afrikaanse invloeden zijn hoorbaar, waardoor de muziek eerder Arabisch dan West-Afrikaans aandoet.

 

Christian Steve Nana, alias Scor.pi.o, werd op 27 oktober 1985 geboren in Yaoundé (West-Afrika) en verhuisde in 1993 met zijn moeder naar Nederland, met het vooruitzicht van een veilige toekomst. Helaas liep het verhaal anders; doordat het op grond van diverse wetten niet mogelijk was de vereiste verblijfsdocumenten te verkrijgen, moesten ze meer dan 10 jaar illegaal door Nederland reizen.
Scor.pi.o maakt rapmuziek over zijn Afrikaanse achtergrond, geloof, liefde en de samenleving. Maar als veelzijdig rapper vindt hij het ook leuk om luchtige liedjes over fraaie dames te maken. Scor.p.i.o's sound is recht door zee, en zijn teksten zijn intens en overtuigend.


De Frans-Gabonese Wonda Wendy brengt een mix van hip hop, soul en reggae. Ze heeft gewerkt met verschillende artiesten als Saian Supa Crew, Tairo en Admiral T.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen