When They Are All Free - Wereldpremière met talkshow

Amnesty! When They Are All Free
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

dinsdag 29 maart 2011 - 19:45

Na de wereldpremière, waar onder meer politici, journalisten en NGO's komen, vindt er een paneldiscussie plaats met een focus op de toekomst van mensenrechten. Costas Douzinas, Bianca Jagger, Lars van Troost en filmmaker James Rogan gaan met elkaar in gesprek. Journalist Frénk van der Linden leidt de discussie.

Voorafgaand aan de wereldpremiere is een korte Q&A met filmmaker James Rogan, geleid door Matthea de Jong (Movies that Matter).  

 

Frénk van der Linden (53), freelance journalist, werkt voor onder meer de NCRV-televisie en NTR-radio (Kunststof). Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau', oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad

Van zijn hand verscheen onder meer de bundel Tot op het bot - gesprekken over ziel & zaligheid, waarvoor hij 50 personen interviewde, waaronder Freddy Heineken, Frits Bolkenstein en Jan Wolkers.

Hij schreef romans en maakte samen met Gisèla Mallant de documentaire ‘Verloren band', over de veertig jaar durende koude oorlog tussen zijn gescheiden ouders. De journalist leidt regelmatig debatten en congressen en geeft masterclasses op scholen en redacties van tijdschriften, kranten en radio- en televisieprogramma's.


Bianca Jagger is de oprichter en voorzitter van de Bianca Jagger Human Rights Foundation (BJHRF), Council of Europe Goodwill Ambassador, lid van de Executive Director's Leadership Council of Amnesty International USA en Trustee of the Amazon Charitable Trust. Jagger is een prominent figuur op het gebied internationale mensenrechten, sociale rechtvaardigheid en klimaatverandering. Ze heeft verschillende awards gekregen voor haar werk. Zo ontving zij op 9 december 2004 de Right Livelihood Award, ook wel bekend als de ‘alternatieve Nobelprijs', en op 9 juni 2004 de World Achievement Award van Mikhail Gorbatsjov. Zij ontving tevens drie doctoraten: een Honorary Doctorate of Humanities van Stonehill College, Massachusetts, een Doctorate of Human Rights van Simmons College, Boston en een Honorary Doctorate of Law van East London University.


Film-, documentaire- en reclamemaker James Rogan heeft met zijn werk diverse internationale onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Voorbeelden van zijn werk zijn The Open Doors (met Michael Sheen), Janusz (met Marcin Dorocinski) en zijn debuut Dead Bolt Dead. Documentaires onder zijn naam zijn Blog Wars, geproduceerd voor BBC Storyville en Sundance Channel en het recente Gypsy Cab, over de gevaarlijke taxiwereld in New York. Voor When They Are All Free werkte hij opnieuw samen met de BBC.


Lars van Troost is hoofd afdeling Politieke Zaken en Persvoorlichting Amnesty International

 

Costas Douzinas is hoogleraar Rechten en directeur van het Birkbeck Institute for Humanities van de Universiteit van Londen. Hij is bekend vanwege zijn werk op het gebied van mensenrechten, esthetiek, postmoderne rechtstheorie en politieke filosofie. Hij was sterk betrokken bij de British Critical Legal Studies Movement en bij het oprichten van de Birkbeck School of Law.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen