The 10 Conditions of Love - Panelgesprek met Rebiya Kadeer

10 Conditions of Love, The
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 26 maart 2010 - 19:15

Rebiya Kadeer maakte het in haar eentje tot succesvolste entrepreneur van China. Zij werd in 1995 naar eigen zeggen gebruikt om tijdens de grote vrouwenconferentie in Beijing mooie sier te maken. Zij sprak daarna in de Politieke Raadgevende Conferentie van de Volksrepubliek China vrijelijk over onderdrukking en rechten van het Oejgoerse volk. Hiervoor zat zij zes jaar onder erbarmelijke omstandigheden vast. In verband met haar slechte gezondheid werd zij vrijgelaten.

Rebiya woont nu in de VS en voert 24 uur per dag actie. Vier van haar kinderen die nog in Oejgoeristan wonen zijn opgepakt. Haar dilemma: stoppen met actie opdat haar kinderen misschien worden vrijgelaten, of doorgaan voor haar hele volk. Ze kiest met pijn in het hart, maar volle overtuiging voor het laatste.

Na de filmvertoning gaat journalist Garrie van Pinxteren in gesprek met de Oejgoerse activist, Rebiya Kadeer, over haar strijd voor de rechten van de Oejgoeren. Ook regisseur de Jeff Daniels en Alim Seytoff, directeur van Uyghur American Association Director, nemen deel aan het panel. Uiteraard is er ruimte voor het publiek tot het stellen van vragen.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Bio: Garrie van Pinxteren

Na haar studie Chinees werkte Garrie van Pinxteren als tolk-vertaler. De afgelopen acht jaar woonde zij in China, waar ze werkte als correspondent voor NRC Handelsblad, de NOS, Radio Nederland Wereldomroep en de VRT. Op dit moment werkt ze voor het NOS Journaal.