The Green Wave - Debat

Green Wave, The
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

woensdag 30 maart 2011 - 21:00

Journalist Farid Haerinejad, schrijfster Sahand Sahebdivani en schrijfster/politicologe Monique Samuel gaan onder leiding van journaliste Eefje Blankevoort met elkaar in gesprek. Het debat gaat over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten, en welke rol internet daarbij speelt.


Farid Haerinejad is journalist, documentairemaker en blogger. Geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran, is hij nu hoofdredacteur van Radio Zamaneh, een Perzische zender gevestigd in Amsterdam.


De Iraanse schrijver, muzikant en verhalenverteller Sahand Sahebdivani is onder andere bekend van de culturele broedplaats Mezrab en de zigeuner/klezmerband ‘Caspian Hat Dance'. Als klein jongetje raakte Sahand in de ban van de verhalen over zijn grootouders, die zijn vader hem vertelde. De inspiratie voor zijn eigen verhalen haalt hij tegenwoordig uit de reizen die hij maakt, waarmee hij de luisteraar of lezer moeiteloos meeneemt naar zijn fantasiewereld.


Als vennoot van journalistiek productiebureau Prospektor maakte Eefje van Blankevoort tal van reportages in woord en beeld. De journaliste verbleef de afgelopen jaren vele maanden in Iran waar zij studeerde, artikelen schreef, werkte aan haar boek over Iran ‘Stiekem kan hier alles' en een archief samenstelde voor het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen