Women in White - Panelgesprek

Women in White
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 26 maart 2010 - 19:30

In maart 2003 ging het Cubaanse regime over tot de massale arrestatie van 75 kritische burgers die zich inzetten voor de democratisering van Cuba. Onder hen bevinden zich bibliothecaressen, vakbondsmensen, onafhankelijke journalisten. Allen werden na schijnprocessen veroordeeld tot lange gevangenisstraffen, variërend van 6 tot 28 jaar. Een deel van hen is inmiddels vrijgelaten, 54 zitten nog vast. De film volgt hun vrouwen, zusters en dochters, Las Damas de Blanco, die middels vreedzaam protest aandacht vragen voor het lot van hun geliefden.

Na de vertoning praten we verder met onder andere regisseur Gry Winther en Simone Remijnse, IKV Pax Christi. VARA-presentatrice Simone Weimans leidt het gesprek.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Bio: Simone Weimans

Simone Weimans begon haar carrière als twaalfjarige juniorreporter in het VARA-kinderradioprogramma 'De Schuurpapier'. Daarna bleef het medium trekken. Na haar studie communicatiewetenschappen en werk bij de Wereldomroep, keerde zij in 1998 terug bij de VARA radio. In de jaren daarna was zij redacteur/ verslaggever voor programma's als De Karavaan, Binnenlandse kwesties en Halte 747. Daarnaast presenteerde zij Punch en De Ochtenden. Momenteel is zij een van de presentatoren van Radio Kassa. Simone is bovendien te zien bij ConsumentenTV in Vraag & Beantwoord, het Consumentennieuws en presenteert ze de debatten die de VARA samen met HCC in de Amsterdamse Balie organiseert.