Camp Victory, Afghanistan - Debat

Camp Victory, Afghanistan
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 25 maart 2011 - 19:00

Na een heftig debat afgelopen januari stemde de regering in met een trainingsmissie naar het Kunduz district in Afghanistan. In de documentaire Camp Victory, Afghanistan volgen we een Amerikaanse militaire trainingsmissie. Na de vertoning volgt een panel discussie over het effect van deze trainingsmissies in Afghanistan. Met filmmaker Carol Dysinger, International Crisis Group analist Candace Rondeaux, journalist Antoinette de Jong en Willem van de Put. Moderator is Lars van Troost (Amnesty International). 

  

 

Carol Dysinger produceerde de afgelopen 25 jaar vele films en documentaires. Zo maakte ze de voor Emmy's genomineerde Deadline, over George Ryan (toenmalige gouverneur van Illinois), die besloot over het lot van gevangenen in de Death Row. De Amerikaanse, die aan de New York Univerity studeerde, heeft ook een carriere als scenarioschrijfster voor grote namen als Disney en HBO.

 

Candace Rondeaux is Senior Analyst-Afghanistan van International Crisis Group en auteur van het rapport ‘A Force in Fragments'. In dit rapport wordt de etnische rivaliteit binnen het Afghaanse leger onder de loep genomen, inclusief de visie van het Nederlandse leger hierop. Het onderzoek van de vooraanstaande denktank wees uit dat de Nederlandse legertop niet op de hoogte is van de dreiging die ‘etnische rivaliteit' wordt genoemd.

 

Journaliste Antoinette de Jong reisde vijftien jaar door de regio Afghanistan/Pakistan.

 

Willem van de Put is directeur van de internationale hulporganisatie HealthNet TPO. Hij bezocht Afghanistan vele malen, waaronder Uruzgan. HealthNet is met drieduizend medewerkers (verspreid over vijftien provincies) op locatie de grootste hulporganisatie in Afghanistan.

 

Lars van Troost is hoofd Externe Betrekkingen bij Amnesty International. Hij is onder ander verantwoordelijk voor media- en publieksvoorlichting, en daarnaast de strafhof-specialist bij Amnesty Nederland.

 

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen