Camp Victory, Afghanistan - Q&A met Carol Dysinger

Camp Victory, Afghanistan
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 26 maart 2011 - 16:15

Journalist Antoinette de Jong interviewt documentairemaakster Carol Dysinger.

 

Hoewel in de film Camp Victory, Afghanistan geen politie-agenten maar soldaten getraind worden, sluit de documentaire nauw aan op de actuele situatie Afghanistan. Het debat op vrijdagavond zal zich dan ook focussen hebben op het effect van een dergelijke missie.

 

Voor Afghanistan en de NAVO is het trainen van de politie en het leger topprioriteit, blijkt alleen al uit het geld wat eraan besteed wordt. Het jaarlijkse budget van Afghaanse overheid bedraagt 1,1 miljard doller, de NAVO investeert 1 miljard dollar per jaar aan politie- en legertraining. Het doel van deze enorme investering is het land zo snel mogelijk op eigen benen te laten staan, zodat de Verenigde Staten kunnen vertrekken.

 

Carol Dysinger produceerde de afgelopen 25 jaar vele films en documentaires. Zo maakte ze de voor Emmy's genomineerde Deadline, over George Ryan (toenmalige gouverneur van Illinois), die besloot over het lot van gevangenen in de Death Row. De Amerikaanse, die aan de New York Univerity studeerde, heeft ook een carriere als scenarioschrijfster voor grote namen als Disney en HBO.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen