Cairo 678 - Panelgesprek

Cairo 678
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

dinsdag 27 maart 2012 - 21:00

Panelgesprek over de impact van de revolutie in Egypte op de positie van vrouwen, met  Egyptische activisten Noha el Ostaz en Sameh Saeid, o.l.v. Naima Azough (programmamaker en voorheen Groen Links politicus).

 

Noha El Ostaz is een jonge Egyptische filmmaakster. Ze heeft in 2008, als eerste vrouw in Egypte aangifte gedaan tegen seksuele intimidatie. De chauffeur van een busje werd uiteindelijk veroordeeld wegens het aanranden van Noha el-Ostaz in de wijk Heliopolis. De film Cairo 678 is losjes op haar verhaal gebaseerd.

 

Naima Azough werd geboren in Marokko en groeide op in Rotterdam. Als programmamaker werkte ze bij onder andere De Balie, IKON, het Tropeninstituut en de Nederlandse Moslimomroep. Van 2002 tot 2012 was ze Tweede Kamerlid voor Groen Links. Momenteel is ze bestuurslid van MamaCash en het Prins Bernhard Fonds.

 

Sameh Saeid is oprichter van Hoqook.com, een organisatie die demonstranten traint om zo effectief mogelijk en juridisch verantwoord hun protest te laten horen. De focus bij deze trainingen ligt op het verspreiden van boodschappen via sociale media, één van de belangrijkste wapens van de demonstranten tijdens de Arabische Lente.
Op zaterdag 24 maart 13.00 uur geeft hij de Workshop E-activism in de foyer van Theater aan het Spui.

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen