Big Boys gone Bananas!* - Debat

Big Boys Gone Bananas!*/Bananenmaffia
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

dinsdag 27 maart 2012 - 19:30

Debat over de oorlog tussen spindoctor en journalist, met regisseur Fredrik Gertten, spindoctor Jack de Vries, en onderzoeker Mirjam Prenger o.l.v. Eric Smit (Nina Brink biograaf).
Het debat gaat in op relatie tussen de journalistiek en multinationals; de zwakke plekken in de journalistiek en bedenkelijke ontwikkelingen aan de kant van PR en spindoctors.

 

Fredrik Gertten is een Zweedse regisseur en journalist. Hij richtte in 1994 het productiebedrijf WG Film op. Daarvoor werkte hij als correspondent en columnist voor radio, televisie en de pers in Afika, Latijns-Amerika en Azië. Vandaag de dag werk hij als filmmaker en creatief producent voor zijn maatschappij WG Films. Er ontstond controverse rond zijn documentaire BANANAS!* uit 2009, toen Dole Food een rechtzaak tegen hem en zijn bedrijf aanspande en een lastercampagne tegen de regisseur en zijn film begon.

 

Eric Smit is een Nederlands journalist en publicist. Hij schreef vanaf 1999 als onderzoeksjournalist voor tijdschrift Quote en werd er adjunct-hoofdredacteur. Vanaf 2008 werkte hij aan een boek over zakenvrouw Nina Brink, dat in het voorjaar van 2010 verscheen. Dit boek werd goed verkocht (het kwam in de Bestseller 60 van de CPNB), maar leidde ook tot een reeks rechtszaken tussen Brink en Smit

 

Mirjam Prenger is sinds 2003 als docent Journalistiek verbonden aan de masteropleiding Journalistiek en Media van de UvA. Daarnaast is ze coördinator van de afstudeervariant Research en Redactie. Ze werkte onlangs samen met drie collega’s aan de studie ‘Gevaarlijk spel’ over de verhouding tussen pr & voorlichting en journalistiek.

 

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen